Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Et helt glimrende The Witcher-spill er ute på mobil nå.

Thronebreaker: A Witcher Tale.
CD Projekt RED
1: Side 1
2: Side 2

MudRunner

Sjanger: Bilspill
System: iOS, Android
Utvikler: Focus Home Interactive

Last ned MudRunner: iOS, Android. Pris: 65 kroner.

Det renner nesten over av mobilversjoner av PC- og konsollspill denne måneden, men det får så være når spillene man får er såpass gode, og i hvert fall godt tilpasset berøringsskjerm og den mobile plattformen.

MudRunner er bilspillet jeg trodde jeg ville hate, men som jeg endte opp med å like mye mer enn jeg trodde. Her handler det ikke om å burne avgårde i 300 km/t, eller ta de feteste breisladdene gjennom hårnålssvinger. Her er det deg og bilen din mot et landskap bestående for det meste av gjørme, skit og annet underlag som gjør bilkjøring til en helt annen utfordring enn litt krappe svinger.

Mobilversjonen har godt tilpassede kontroller, grafikken har holdt seg godt på vei over og spilelt kjører bra både på en litt eldrende iPhone 8 og på en OnePlus 7. Det er et eller annet med følelsen av å slå naturelementene i MudRunner jeg rett og slett digger.

Thronebreaker: The Witcher Tales

Sjanger: Turbasert, kortspill
System: iOS
Utvikler: CD Projekt RED

Last ned Thronebreaker: The Witcher Tales: iOS. Pris: 109 kroner.

At jeg liker Gwent var ingen stor overraskelse. Det har jeg spilt masse både i The Witcher 3, samt det frittstående spillet som har kommet i etterkant. Dette kortspillet fra det velkjente spilluniverset, med all sin dybde og samlemani.

Men at det var historien som skulle overraske og imponere mest, i et kortspill, var ikke noe jeg hadde sett for meg. Men utviklerne i CD Projekt RED vet å fortelle gode historier, med interessante figurer, og selv i et spill som i all hovedsak er et kortspill greier de å imponere, enda en gang.

Vår anmelder Andreas har fortalt godt hva han mener om spillet i sin anmeldelse av PC-versjonen tidligere, og jeg er veldig enig med alt han beskriver der. I tillegg til dette kan jeg legge til at spillet passer nær sagt perfekt på iPad, og det er ingen mangler her sammenlignet med PC. En iPhone kan oppleves som litt en litt liten skjerm, mest på grunn av skriftstørrelse, men utover dette er det særdeles lite å utsette på spillet.

Les også
Kommentar: The Witcher fikk ingen Emmy-nominasjoner, uten at det gjør noe

The Bonfire 2: Uncharted Shores

Sjanger: Action
System: iOS, (Android-versjon er rett rundt hjørnet)
Utvikler: Xigma Games

Last ned The Bonfire 2: Uncharted Shores: iOS. Pris: 55 kroner.

Det er over 2 år siden jeg anbefalte The Bonfire: Forsaken Lands i denne artikkelserien, et spill jeg likte veldig godt den gang. Nå har oppfølgeren kommet, og her har utviklerne ikke bare gått over til et tredimensjonalt spill, de har endret, pusset på og forbedret nesten alt ved spillet.

Kjernen er allikevel den samme. Du skal bygge opp et samfunn, samle ressurser, oppgradere og utvikle samtidig som du må sette opp forsvarsverk mot monstrene som du vet kommer. Det er ikke hektisk eller stressende på samme måte som mange andre, lignende spill, men det er allikevel en underliggende spenning hele veien.

Den visuelle stilendringen er løst på en fin måte, og de beholder mye av sjarmen fra det første spillet. Menysystemet fungerer bra, både på mobil og nettbrett, den økte kompleksiteten i spillet tar ikke plass fra historiene som fortelles og oppfølgeren er egentlig som det første spillet, bare litt bedre på alt. Sterk anbefaling til alle som liker denne typen spill.

Game of Thrones: Tale of Crows

Sjanger: Strategi
System: iOS
Utvikler: That Silly Studio

Last ned Game of Thrones: Tale of Crows: iOS. Pris: Apple Arcade

Det har ikke vært all verdens med gode spill basert på den velkjente bokserien, selv ikke i etterkant av HBO-serien, men Tale of Crows er faktisk et av de jeg har blitt mest imponert over.

Her har de tatt bort mye av maset og kjaset, de har skrudd ned tempoet og laget et saktegående spill der du skal lede de sortkledde Nights Watch gjennom er hel haug med utfodringer. Men du har ingen direkte kontroll på ting, men du tar litt mer overordnede valg. Du kan sende tropper ut på ekspedisjon på nord-siden av veggen, men derfra er det lite du kan gjøre. Du får beskjeder sendt tilbake der de spør om noe, og du tar et nytt valg.

Slik foregår også spillet hjemme i basen, der du må ta stilling til en rekke ulike valg som påvirker historien. Ting tar også lang tid, og tiden løper selv om du ikke er inne i spillet. Etter hvert blir Tale of Crows litt mer som et idle-spill der du setter deg ned i fem minutter, tar noen valg og setter i gang nye oppdrag, for så å gå ut av spillet og vente til alt er ferdig.

Det ser nydelig ut, og måten de har valgt å vise fram de ulike områdene du befinner deg i er fascinerende enkel og virkningsfull. Nydelig spill, nydelig musikk og et spill som virkelig overrasket.

The Last Campfire

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Hello Games

Last ned The Last Campfire: iOS. Pris: Apple Arcade

The Last Campfire er omtrent så langt unna No Man's Sky Hello Games kan komme. Det er et spill i liten skala, med små, konsentrerte gåter og utfordringer, som forteller en intim og nær historie.

Og de gjør det særdeles bra. Du spiller en liten figur fortapt i en ukjent verden, som etter kort tid begynner å befri andre, lignende figurer som har lidd samme skjebne. Dette gjøres gjennom stadig mer utfordrende og kompliserte gåter rundt omkring i de små nivåene. Det er aldri spesielt vanskelig, men akkurat passe til at det aldri blir kjedelig.

Verdenen du befinner deg i er fargerik og nydelig, den dempede musikken danner et mykt bakteppe og setter stemningen i spillet. Jeg koste meg rett og slett gløgg gjennom hele spillet, og kan varmt anbefale mobilversjonen som et alternativ. Det er ingenting i dette spillet som gir deg en fordel eller ulempe på den ene eller andre plattformen. Bra jobba Hello Games, dette var kos.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden