Feature

Mobilspill (iOS, Android, Windows Phone)

Månedens ti anbefalte mobilspill

Den første vårmåneden har gitt oss et par virkelig spillperler.

1: Ny side
2: Neste side

Pris solen, våren er her! Jeg har snakket varmt om vinteren, skiføre og alt det der, men du verden så deilig det er når hestehoven stikker fram, solen varmer og alle naboene kryper opp fra vinterdvalen.

Mars har også gitt oss en hel del veldig gode spillopplevelser på mobilen. Nivået denne måneden er veldig høyt, og vi har også fått et av de aller beste mobilspillene jeg har spilt på lenge, Out There, denne måneden.

I tillegg til dette imponerer Supercell med sitt nyeste spill, og vi har funnet plass til både hektiske løpespill og rolige eventyrspill.

Star Horizon

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Tabasco Interactive

Last ned Star Horizon: iOS (Android-versjonen kommer snart). Pris: 28 kroner.

Star Horizon er et spill som virkelig har greid å gjenskape romkampene fra Star Wars-filmene, uten å ha lisensen til å bruke det navnet. De hektiske kampene mellom de små romskipene, kaoset omkring deg og den intense flyvingen rundt store romskip er spennende å se på, og nå også å oppleve. Tabasco Interactive har funnet en god balanse mellom utfordring, fart og gode kontroller som gjør at Star Horizon rett og slett er et morsomt spill.

Du kan endre retning på skipet litt, men i bunn og grunn går spillet på skinner. Du kan gjøre unnamanøvre og skyte ved å sveipe med høyre tommel. Med venstre tommel kan du velge mellom laser, en rakett som gjør mye skade og en annen type rakett som skyter på flere fiender samtidig. Kontrollene er gode og responsive, noe som trengs i de mest hektiske områdene i spillet.

Star Horizon er et enkelt spill, men det er underholdende å fly og skyte i de flotte omgivelsene utvikleren har laget. Grafikken i spillet er meget bra, og noen ganger er det fristende å bare stoppe romskipet og nye utsikten, hvis det hadde vært mulig.

Sorcery!

Sjanger: Eventyr
System: Android, iOS
Utvikler: inkle

Last ned Sorcery!: iOS / Android. Pris: 30 - 35 kroner.

Sorcery! er et tekstbasert rollespill der du er en utvalgt kriger fra en stamme, og må selvsagt redde verden fra ondskapen. Historien er utrolig velskrevet, og jeg gledet meg alltid til den neste fliken med tekst jeg fikk lese.

For å gjøre det enda bedre blir det hele presentert på en meget flott måte. Den visuelle stilen er gjennomgående og flott gjennomført, og spillet ser fantastisk ut. Selv de små sidene med tekst du hele tiden presenteres, med skrifttype og arket det står på ser flott ut.

Teksten blir hele tiden basert på valgene du tar. I utgangspunktet kan du avslutte alle samtaler eller kutte ned dialog mye, men er du som meg vil du prøve å få med deg alle alternative svar og spørre alle mulige spørsmål. Du flytter figuren rundt på et flott kart ved å dra den til den neste plassen du vil. Etter en kort introduksjon står du fritt til å utforske det store kartet, og hvilken vei du går er opp til deg. Hele veien får du tekst som baserer seg på valgene du tar, noe som gjør at det hele kjennes ut som en interaktiv fortelling der du er med i historien hele veien.

Når du møter på en fiende starter en turbasert kamp. Du flytter figuren mot høyre for å øke styrken på angrepet ditt, mens du forsvarer om du beveger den mot venstre. Hvor du plasserer deg bestemmer hvilket angrep du gjør den runden. Det gjelder å prøve å forutse om fienden tar et kraftangrep eller forsvarer, og gjøre det som passer. Et kraftangrep må forsvares, mens du ikke selv vil bruke all kraften når fienden står i forsvarsmodus. Kampene er over ganske fort, og kampsystemet er ikke veldig mye mer komplisert enn som så.

Uansett er Sorcery! en meget god første episode, som kjennes veldig kort ut. Det er vel et godt tegn, og jeg gleder meg veldig til fortsettelsen. Spillet er delt opp i episoder, og jeg har kun spilt gjennom den første episoden. De kommende episodene må kjøpes individuelt.

Tenk deg nøye om nå.

tileUp

Sjanger: Hjernetrim
System: Windows Phone
Utvikler: Tore Lervik

Last ned tileUp: Windows Phone. Pris: Gratis.

Dette er et spill som uten tvil har latt seg inspirere av suksessen til Threes!, et spill jeg lovpriste forrige måned. Likhetene er mange, men det betyr ikke at dette er et dårlig alternativ, spesielt siden Threes! ikke finnes på Windows Phone. Og det er en nordmann, Tore Lervik, som står bak spillet.

Du har et spillerbrett med noen tall, og ved å sveipe eller dra flyttes alle brikkene i den retningen. Hele målet er å kombinere like tall slik at de legges sammen, der det største tallet er du kan oppnå 2048. Når spillerbrettet fylles opp av tall er spillet ferdig, og en poengsum regnes ut. Spillet er enkelt å lære seg, det tar ikke lang tid, men det er utrolig vanskelig å få høye poengsummer. Man må virkelig tenke for hvert trekk, slik at ikke brettet fylles opp av tall og du ikke får flyttet mer.

Et godt alternativ til nevnte Threes! som står godt på egne ben. tileUp er et perfekt spill du kan ta fram når du har et par minutter til overs et eller annet sted.

Dracula 4

Sjanger: Eventyr
System: Android, iOS
Utvikler: Microids

Last ned Dracula 4: iOS / Android. Pris: 14 kroner.

Det fjerde spillet i rekken med Dracula-spill løst basert på Bram Stokers bok er et fornøyelig eventyrspill med en god historie. Her spiller du som Ellen Cross, en kunstrestaurerer som blir dratt inn i en malstrøm av merkelige, tvetydige mennesker rundt omkring i verden.

Man styrer ved å peke, dra og manipulere ting på alle de ulike plassene man får utforske i løpet av spillet. Noen gåter er ganske vanskelig å løse, men har du litt fartstid med denne typen spill ligger nok ikke løsningene langt unna. Jeg synes historien i spillet er bra, og det er en god balanse mellom utforsking, gåter og tempo i handlingen. Hvis du er en av mange der ute som liker eventyrspill som Broken Sword eller Gabriel Knight, så tipper jeg dette er et spill som faller i smak.

Jeg har ikke spilt de tidligere spillene i serien, men synes ikke det la noen spesiell demper på min opplevelse av Dracula 4. Jeg koste meg med den dystre historien, jakten på Dracula og de mange gåtene underveis.

The Walking Dead: A House Divided

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Telltale Games

Last ned A House Divided: iOS. Pris: 35 kroner (episodene kjøpes inne i spillet etter å ha handlet episode 1)

Spillene fra Telltale begynner å bli mer eller mindre sikre på denne listen. Gjennom hele første sesong med The Walking Dead imponerte de med en gripende og intens historie, som definitivt gjorde seg bra på nettbrett og mobil. I tillegg til den har de også gitt ut et par episoder med The Wolf Among Us, som har imponert meg til gangs så langt.

Den første episoden i fortsettelsen på historien til Clementine fra The Walking Dead var litt treg. Kanskje var forventningene skrudd litt vel høyt, men jeg syntes det var en av de svakere episodene i serien så langt. I denne episoden tar det seg virkelig opp, og nå kan ikke neste episode kommer raskt nok.

Vi får se enda mer av hva denne sesongen skal dreie seg om, og vår kjøre heltinne Clementine skinner gjennom hele episoden. Grafikken, lydsporet og stemningen i spillet er fortsatt helt på topp. Stemmeskuespill og historie er suverent bra, og etter min mening nytes disse spillene aller best på et nettbrett, godt plassert i sofakroken.

1: Ny side
2: Neste side

Siste fra forsiden