Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Sommerens anbefalte mobilspill

Hvis du trenger en solpause i sommer, finner du masse å bruke tiden på her.

 
1: Side 1
2: Side 2

Sommer er tid for sol, strand, masse is og spilling. For man kan jo ikke bare bade i solsteika, spilling er også en ting å ta seg tiden til i sommer. Hvis du vil ha et lite kompromiss, så har jeg enda en gang samlet sammen 10 gode spillopplevelser du kan ta med deg hvor som helst.

Her har vi gode historier, matlaging og et par skikkelige godspill helt på slutten. Utviklerne av 80 Days har sluppet sitt nye spill, og et av de aller beste rollespillene har kommet til iPad.

Kos deg med spillene, og god sommer!

The Longest Road on Earth

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Brainwash Gang

Last ned The Longest Road on Earth: iOS, Android. Pris: 44 kroner.

The Longest Road on Earth er nok muligens mer en audiovisuell opplevelse mer enn det er et spill. Men diskusjonen om hvor akkurat de grensene der går skal vi ikke ta her. I dette spillet spiller du gjennom fire ulike historier, til fire ulike antropomorfiske figurer i et helt vanlig, dagligdags liv.

Det er et lite utsnitt av et lengre liv, og du gjør dagligdagse oppgaver som å koke kaffe, ta situps eller bare stå i en kø i butikken. Alt styres med sveip, trykk og andre enkle berøringer. Tidvis litt irriterende, da du ikke helt vet hva som skal til for å komme deg videre, men det er jo aldri vanskelig, og du blir aldri satt på noen prøver her.

For det er historiene, og det fantastiske lydsporet som bærer spillet. Sammen med den pikselerte svart-hvite visuelle stilen er dette en fryd å bare oppleve. Og det fikk i hvert fall meg til å tenke over en del ting på en helt uventet, og merkelig dyp måte. Vel verdt å sjekke ut, om ikke annet så for musikkens del.

Huntdown

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Easy Trigger Games

Last ned Huntdown‬: iOS. Pris: Gratis å laste ned, fullversjon 89 kroner.

Les også
Test: Asus ROG Phone 5s Pro

Dette spillet er heseblesende todimensjonal action på alle de riktige måtene. Den pikselerte retrografikken er nydelig, spillet kjører smertefritt på både ROG Phone 5 og iPhone 11, uten noen nevneverdige problemer.

Du velger mellom fire ulike helter, og skal spille deg igjennom 20 forskjellige nivåer, der fiendene prøver febrilsk å stoppe deg. En av spillets absoutte styrker ligger i fiendedesign og variasjon, som er kjempegod og som konstant krever at du er med på hva som skjer.

Kontrollene er godt tilpasset touch, men litt små knapper kan føre til noen feiltrykk her og der. Uansett responderer touchkontrollene godt, og overall så fungerer kontrollene bra. Kampene er ikke alltid kaotiske, men krever ofte en litt mer metodisk tilnærming. Dette er med å variere og krydre et veldig morsomt actionspill.

Infinitode 2

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Vadym Sakhno

Last ned Infinitode 2: iOS, Android. Pris: Gratis.

Tower-defence er en sjanger av spill jeg ofte kan bli ganske fort lei. Det er repeterende og kan periodevis være lite engasjerende. Men Ininitode 2 er en av de spillene i sjangeren som gjør ting litt på sin egen måte, og som profiterer veldig godt på det.

Spillet er ganske tro til sjangeren sin, du setter opp ulike forsvarsnoder for å stoppe fiendene fra å nå basen din. En av de morsomme tingene her er at du lager selve kan designe og lage kartet, og bestemmer til dels hvordan ting skal forløpe. I tillegg til dette finnes det et godt antall baner og oppdrag du kan følge.

Alle de ulike enhetene og elementene du kan sette inn har et stort oppgraderingstreet, og det er masse ulike ting som spiller sammen i Infinitode 2. Det er komplekst, det er moro og det er mange timer med gratis moro.

Tiny Room Stories: Town Mystery

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Vasily Povalyaev

Last ned Tiny Room Stories: Town Mystery: iOS, Android. Pris: Gratis test, fullversjon 33 kroner.

Her spiller du som en privatdetektiv, som etter å ha motatt et merkelig brev fra din far, drar ut på en reise for å løse et morsomt, akkurat passe langt mysterium.

Det utspilles gjennom satte områder du kommer til, nesten som en type escape room-aktig brett der du må snu, vri og vende på alt mulig for å finne gåter, gjenstander og andre ting for å komme deg videre. Kontrollene fungerer helt utmerket på mobil, du har ikke noe tidspress på deg og spillet funker både til korte og litt lengre spilløkter.

Gåtene underveis er gode, passe vanskelige uten at det bikker over til irriterende. Mye går på å vri kamera til rett vinkel, åpne det rette skapet eller kombinere gjenstander for å få åpnet en dør eller lignende. Visuelt pent, bra driv og en trygg anbefaling av noe litt utenom det vanlige.

Wonderbox: The Adventure Maker

Sjanger: Action, eventyr
System: iOS
Utvikler: AQUIRIS GAME STUDIO LLC

Last ned Wonderbox: The Adventure Maker: iOS. Pris: Apple Arcade.

Wonderbox er et spill ikke helt ulik spillet over. Du settes inn på et diorama, der du kan vri og vende på brettet som du selv ønsker. Men her kan du, i tillegg til litt plattforming for å unngå feller, lava og så videre også plukke opp våpen, og kjempe mot fiender på vei mot målet.

Det gir en ålreit kombinasjon av visuell gåteløsning og kamper, selv om selve kampsystemet er ganske enkelt og rett fram. Det er ikke her du finner de største utfordringene underveis, men mer som et lite krydder til spillopplevelsen.

Det som gjør at Wonderbox skiller seg litt ut er at du kan bygge dine helt egne brett, og gi andre sjansen til å bryne seg på nivåene dine. Denne nivådesignerer er bra laget, den er enkel å lære samtidig som du har masse muligheter til å lage akkurat det du selv ønsker. Det er skikkelig gøy å se kreasjonene komme til live, og se om andre også liker de. En ekstra bonus er at det er mange veldig gode, brukerlagde nivåer der ute å sjekke ut.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden