Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Storslageren Genshin Impact er med blant de utvalgte.

Genshin Impact.
1: Side 1
2: Side 2

Liker du bilspill? Liker du hjernetrim? Liker du rollespill med store, åpne landskap? Eller kanskje du liker mer interaktive, tekstbaserte mysterier? Da er det bare å lese videre, for da har jeg funnet et eller flere spill for deg.

Vi er innom en hel haug med ulike spillopplevelser blant oktobers utvalgte mobilspill. Regnet øser ned, det kryper nedover på gradestokken og peisen brukes flittig. Da er det godt innafor med et mobilspill eller ti, og jeg er ganske sikker på at de aller fleste burde finne noe av interesse her.

FAR: Lone Sails

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Mixtvision Games

Last ned FAR: Lone Sails: iOS, Android. Pris: 44 kroner.

I FAR: Lone Sails skal du holde fartøyet ditt i gang over et øde, ubefolket område. Det er opp til deg å gjøre alt som trengs inne i skipet underveis, noe som i all hovedsak består i å holde energinivået oppe, styre fart og andre ting med noe som til dels kan kalles plattformutfordringer.

Det er aldri spesielt vanskelig, men det er heller ikke den utfordringen som er hovedfokuset i spillet. Det er den eventyrlige og rare reisen, og historien som fortelles underveis. Du seiler over øde områder, du må overkomme hindringer og se en ganske interessant fortelling utfolde seg gjennom ruiner og andre ting.

FAR: Lone Sails er et nydelig spill, og det bruker den visuelle stilen, lyssetting og musikk på en herlig måte. Det er saktegående, spillet tar et par timer å bli ferdig med, men det er en god opplevelse hele veien.

Hot Wheels Unlimited

Sjanger: Racing
System: iOS, Android
Utvikler: Budge Studios

Last ned Hot Wheels Unlimited: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner.

Hot Wheels ble egentlig kult her til lands etter at jeg var for stor til å leke med det (ja, jeg er gammel). Men jeg har en mindre bror som lekte masse med bilene. Han bygde svære baner, og i flere år var dette mer eller mindre utelukkende alt han ønsket seg.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

I Hot Wheels Unlimited skal du kjøre mot andre på disse ville plastikkbanene, med looper og hopp og alt annet som følger med. Selve racingdelen av spillet er bra, ikke overkomplisert men passende til merkevaren spillet baseres på.

Men det er banebyggingen som virkelig gjør spillet til noe jeg koser meg ekstra med. Det er skikkelig gøy å lage baner, prøve å lage morsomme, utfordrende og unike varianter, for så å ta direkte kontroll på en av mange valgfrie biler og kjøre det du har skapt. Banebyggeren er smart og intuitiv, og gjør spillet til noe mye mer enn en anonym og enkel racer.

Ministry of Broadcast

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Ministry of Broadcast Studios

Last ned Ministry of Broadcast: iOS. Pris: 75 kroner (gratis testversjon)

En svær vegg dukker opp mer eller mindre over natten, og spillets protagonist skilles fra sin egen familie. For å prøve å komme tilbake til familien sin må han være med på en tv-program kalt «The Wall Show», som gir deltagerne mulighet til å vinne tilbake friheten, og mulighet til å komme over til den andre siden av veggen.

Du skal så styre hovedpersonen gjennom mange forskjellige områder, som alle byr på sine unike, dødelige utfordringer. Ministry of Broadcast er et todimensjonalt plattformspill, og du skal hoppe, klatre og krype deg gjennom masse utfordringer. Berøringskontrollene er gode, og animasjoner og bevegelser kan minne tidvis om gode, gamle Prince of Persia. Det går ikke superfort, men det er nesten så det er litt forsinkelse mellom trykk og reaksjon på skjerm.

Nivådesignet er meget bra, jeg liker stilen på spillet og jeg synes måten de varierer utfordingene på er gode. Kontrollene kunne vært hakket bedre, men ingenting jeg plages nevneverdig av.

unmemory

Sjanger: Puzzle
System: iOS, Android
Utvikler: Plug In Digital

Last ned unmemory: iOS,Android. Pris: 65 kroner.

Du er på jakt etter en gjeng tyver som kaller seg «Killer Kittens». Det er ingen andre i hele verden som vet hvor de har gjemt alt tyvetgodset sitt bortsett fra deg. Det eneste som står mellom deg og å få fatt i det er at du ikke husker noen ting. I det hele tatt.

unmemory er som en eneste lang, interaktiv bok, der du må lese og manipulere boken hele veien for å komme deg videre, finne ledetråder og tråkle deg dypere ned i ikke bare mysteriet, men også ditt eget sinn.

Det er et veldig fascinerende spill, strukturert og presentert på en veldig unik måte. Det kan minne litt om geniale Device 6 til tider, og det er ingen dårlig sammenligning. Historien er velskrevet, gåten er morsomme og det er masse kreative måter du får brynet deg på gjennom hele spillet.

Spooky Squashers

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Raviv Elon

Last ned Spooky Squashers: iOS, Android. Pris: Gratis.

Passer med et spill fullt av spøkelser og monstre nå i disse Halloween-tider, og da kommer jeg med Spooky Squashers. Det er neppe så skummelt som mange kanskje vil ha spill rundt denne høytiden, da hele spillet går ut på at du «squasher» nevnte spøkelser og monstre ved å spille squash.

Ja, du leste den setningen riktig. Alt foregår på en arena, og du skal slå ballen slik at den treffer monstrene som er der. Du samler poeng, du møter på bosser og du låser opp blant annet nye racketer. Det er så enkelt som det får blitt, men det er moro, og et helt ypperlig spill til kortere spilløkter.

Kontrollene er litt upresise, og kunne hatt godt av muligheten til å tilpasses, men utover dette er det ren moro å slå ballen rundt på arenaen i Spooky Squashers.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden