Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Storslageren Genshin Impact er med blant de utvalgte.

Genshin Impact.
1: Side 1
2: Side 2

Moon Raider

Sjanger: Plattform
System: iOS (kommer på Android)
Utvikler: Cascadia Games

Last ned Moon Raider: iOS. Pris: 65 kroner

Månen er litt annerledes enn det vi er kjent med i Moon Raider. Du spiller som Ava, datter av en vitenskapsmann og Selene, det tidligere dronningen av månen. Du trenger energi for å leve, og dette får du i form av edelstener du kun finner på månen. Så faren din sender deg ut for å samle sammen alt du greier å finne.

Dermed er det duket for et todimensjonalt plattformspill som foregår i og på månen. Nivådesignet er skikkelig bra, med god variasjon, masse stilige områder og en flott, pikselert stil. Ava må hoppe, dukke og skyte seg vei gjennom en imponerende mengde brett, med masse å utforske og mange intense, gode sjefskamper.

Kontrollene er gode med berøringsskjerm, men jeg anbefaler uansett å koble til en kontroller hvis du kan, da blir det mye bedre. Har du to kan du også spille co-op hvis du vil. Masse bra spill for pengene her.

Under: Depths of Fear

Sjanger: Eventyr
System: Android
Utvikler: Rogue Games, Inc.

Last ned Under: Depths of Fear: Android. Pris: 65 kroner (inkludert i Google Pass)

Må jo nesten klemme plass til et litt mer skummelt spill rundt Halloween-tider, og der passer Under: Depths of Fear inn. Du spiller en soldat, og er såpass uheldig at du befinner deg på et stort, synkende skip langt ute på havet.

Som om det ikke er nok så er det uforklarlige, farlige vesen ombord på båten som er skyld i at det synker, og som samtidig ikke vil deg noe godt. Klaustrofobiske ganger, vann som stiger hele tiden og skumle figurer som lurer i mørket er ikke en drømmekombinasjon, men som skummelt spill fungerer det godt.

Kontrollene er litt frustrerende, spillet faller litt i kvalitet mot slutten, men bra grafikk og overraskende bra stemmeskuespill hever totalinntrykket. En passe skummel opplevelse på mobil, som egner seg best med hodetelefoner en mørk, regnfull natt.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

The Owl and Lighthouse

Sjanger: Eventyr
System: Android
Utvikler: Hayleyfallon

Last ned The Owl and Lighthouse: Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner

The Owl and Lighthouse er uten tvil det minst stressende spillet fra forrige måned. Her skal du rett og slett samle sammen tre, spikke små utskjæringer og sende det med ugla, som gir det til forbipasserende som da forteller deg sin historie.

Selve innsamlingen av ved skjer mens du ikke spiller, og spillet er på en måte et såkalt «idle-spill», der du setter i gang en prosess som skjer mens du ikke aktivt spiller. Når du så får laget en ny utskjæring får du fortalt den neste historien. Det er annerledes og kanskje til og med en litt rar blanding av sjangere, men jeg koste meg med historiene underveis.

I tillegg er det deilig, avslappende musikk i spillet, det ser pent ut og det koster deg ingenting å sjekke om du liker det eller ikke.

112 Operator

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Games Operators

Last ned 112 Operator: iOS, Android. Pris: 119 - 69 kroner.

Jeg har flere kamerater som jobber som brannmenn, og jeg kan ikke annet enn å beundre innsatsen de legger ned for å hjelpe folk i nød. En av de nevnte har også sitter på alarm-telefonen og tatt i mot samtaler, og jeg har i det minste skjønt såpass at det er en meget utfordrende jobb.

Heldigvis ligger ikke alvoret like tungt her i 112 Operators, men det betyr ikke at det er kjedelig for det. Her skal du gjøre nettopp dette, ta imot nødsamtaler, sende ut hjelpemannskap og prøve å avverge farlige situasjoner, hjelpe mennesker i nød uten å miste menneskeliv på veien.

Dette er oppfølgeren til 911 Operator, og denne gangen er verdenen større, du har større variasjon i hva du skal forholde deg til, hva du skal sende ut og ting som kan skje underveis. Det er hektisk, morsomt og spennende. Grensesnittet passer bra til mobil, men er enda bedre på en litt større skjerm, som for eksempel et nettbrett. Litt stiv pris, men et tvers igjennom solid spill.

Genshin Impact

Sjanger: Rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: miHoYo

Last ned Genshin Impact: iOS, Android. Pris: Gratis.

Genshim Impact kom og tok hele verden med storm for ganske nøyaktig en måned siden. Spillet er helt gratis å laste ned, og du trenger ikke å betale noe for å åpne opp deler av spillet. Men, og dette er viktig å poengtere fra starten av, dette er det som populært blir kalt et «gacha» spill. Kort fortalt betyr det, i dette spillet, at du kjøper noe som kalles «Wish», og får en helt vilkårlig gjenstand. Du får alt fra 1 til 5-stjerners gjenstander eller figurer, der de mest sjeldne har en nesten kvalmende lav sjanse for å treffe.

Spillet er åpent om prosentsjansen for å få en 5-stjerners figur, og det har også et system der du er garantert å få en etter 90 gamblinger. Akkurat dette systemet er skreddersydd for å suge penger ut av deg, og jeg vil anbefale alle å være veldig varsom med akkurat denne delen av Genshin Impact.

Når det er sagt, så får du ganske mange sjanser til å gamble kun ved å spille spillet, og etter å ha spilt i rundt 30-40 timer har jeg et bra sammensatt lag, med gode gjenstander og har ingen problemer med alt av innhold uten å ha brukt en eneste krone.

Genshin Impact er et åpen-verden spill, tydelig inspirert av Breath of the Wild, der du har et lag på 4 helter. Du bytter mellom de fire underveis i kamper, og styrer de direkte. Alle heltene har et element de tilhører, og du gjør mye skade om du kombinerer to eller flere elementer. Is med flamme så smelter du fienden, som et eksempel. Kampsystemet er bra, verdenen er stor, det er masse å utforske og en hel haug med fiender å kjempe mot.

Spillet ser nydelig ut, kampsystemet er godt tilpasset berøringsskjerm, selv om det er mye bedre med en kontroller, og spillet kjører helt greit på min iPhone 8.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden