Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Mars skuffer på ingen som helst måte når det kommer til mobilspill.

 
1: Side 1
2: Side 2

Mars var en litt tregere måned når det kommer til mobilspill, uten at jeg helt vet hvorfor. Kanskje et år med pandemi også gjør sitt for mobilspillutviklere, som med alle andre spillutviklere der ute?

Uansett så landet jeg også denne måned på 10 gode anbefalinger du kan spille på mobilen. Noen spiller du alene, noen kan du spille med eller mot andre. Et par av de er actionfylte, mens andre er deilige og avslappende opplevelser.

Håper du finner et par gode spill på listen, god påske og jippi for våren!

Doctor Who: The Lonely Assassins

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Maze Theory

Last ned Doctor Who: The Lonely Assassins: iOS, Android. Pris: 44 kroner.

En liten advarsel aller først: Hvis du overhodet ikke har noe forhold til Doctor Who, eller ikke liker den velkjente tv-serien, så gjør nok dette spillet veldig lite for deg. Men du trenger ikke all verdens kunnskap. Men det minste du burde gjøre er å se episoden som heter Blink, da spillet fortsetter rett i etterkant av hendelsene i den episoden.

Jeg er ingen ihugga Doctor Who-fan, men jeg har sett det her og der, og jeg har sett nevnte episode. Grunnen til at spillet blir tatt med er fordi det plasserer deg midt i sentrum av en spennende, velskrevet og god historie. Spillet foregår på en telefon, og alt du gjør av handlinger og gåter er knyttet til telefonen.

Det er velskrevet og skikkelig god fanservice fra start til slutt, og drar deg igjennom en god historie, ålreite gåter og ender opp som tre gode timer med underholdning.

Cozy Grov‪e‬

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS
Utvikler: Spry Fox

Last ned Cozy Grov‪e‬: iOS. Pris: Apple Arcade.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Den enkleste måten å beskrive hva slags type spill Cozy Grove er vil være å si at det er en blanding mellom Spiritfarer og Animal Crossing. Her spiller du som en Spirit Scout, og det er din jobb å hjelpe de mange åndene som befinner seg på øyen din.

Ved å prate med spøkelsene og gjøre ulike oppgaver og gjøremål fargelegges mer og mer av øyen etterhvert som spillet strider framover. Det er koselig og pent, og aldri stressende eller utfordrende på noen som helst måte. Her samler du på duppeditter, graver opp gjenstander og prater med øybeboerne som en del av daglige gjøremål.

Cozy Grove er pent å se på, og de daglige oppgavene som driver spillet forover tar deg rundt 15-20 minutter per dag. Det er et perfekt spill å sjekke innom daglig, uten at det tar for mye tid eller plass i en travel hverdag. Kos og hygge.

Lyxo

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Emoak

Last ned Lyxo: iOS, Android. Pris: 36 kroner.

Lyxo er et ukomplisert, nydelig lite spill. I all enkelhet så skal du styre en lysstripe gjennom mørket og inn i en sirkel. Du gjør dette ved å tegne og flytte på speil som reflekterer lyset.

Det er imidlertid ikke så enkelt, og etterhvert så dukker det opp usynlige barrierer og hindringer i mørket du må styre rundt. Brett etter brett så kompliseres utfordringene litt, og selv om det aldri er stressende vanskelig, så er det allikevel en fin kurve i spillet.

I all hovedsak så er det allikevel roen og den visuelle stilen som gjorde at jeg koste meg såpass med Lyxo. Det er et enkelt konsept de har brukt, og sammen med den fargespill og lyset så fant jeg en eller annen ro når jeg satt meg ned for å guide lyset i spillet. Akkurat passe langt, og akkurat passe utfordrende lite spill.

Dinkigolf

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: A To Play

Last ned Dinkigolf: iOS, Android. Pris: 22 kroner.

Noen ganger så er det deilig å spille et ukomplisert, teit spill uten noen dypere mening. Akkurat der synes jeg Dinkigolf treffer ganske bra, og selv om det kanskje ikke er like bra som andre golfspill som for eksempel Desert Golf, så betyr ikke det at det er noe dårlig spill.

I Dinkigolf så er målet, overraskende nok, å slå golfballen ned i hullet på minst mulig slag. Men banene i dette spillet er ikke som en golfbane, men mer som et plattformspill der du må manøvrere deg over, under og igjennom hindriger. Alt foregår i 2D, og det eneste du trenger å styre er retning og styrke på slaget.

Utover i spillet blir det mer og mer komplisert, hindringene kommer oftere og sjansene for å treffe blir stadig mindre. Det er enkelt og greit, men gøy å slå ihjel noen minutter her og der med. Lite trekk for at man til tider må slå noen slag litt i blinde, og ikke kan få full oversikt over brettet. Ellers solid og grei underholdning.

Magic The Gathering: Arena

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Wizards of the Coast

Last ned MTG: Arena: iOS, Android. Pris: Gratis.

MTG: Arena har vært ute en stund på PC, men når har utviklerne endelig sluppet mobilversjonen, og som forventet fungerer spillet utmerket med berøringsskjerm.

Her har de tilpasset menyer og grensesnitt til mobil, men utover justering her og der er dette akkurat det samme spillet som du får på andre plattformer. Og det er rett og slett et skikkelig bra kortspill, og viser hvorfor Magic: The Gathering er så stort og populært som det er.

Gjennom en grundig og god opplæring vises du hvordan du spiller, hvilke kort som gjør hva og litt taktikker underveis, før du kastes ut i kamp mot andre spillere. Som i for eksempel Hearthstone har de et rankingsystem som gjør at du går opp eller ned i nivå alt ettersom du vinner eller taper. Det fungerer meget bra, og etter noen timer med spilling har jeg en følelse av at jeg er plassert ganske riktig i forhold til mitt nivå (som ikke er spesielt høyt).

Spillet er gjennomtenkt og godt utført i alt fra visuell stil, hvordan det presenterer informasjon til lydeffekter og animasjoner i kamper. Nå er ikke jeg erfaren spiller på noen som helst måte, men for meg virker dette som en god måte å lære å kjenne Magic: The Gathering på, og et spill jeg vil anbefale å sjekke ut.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden