Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Mars skuffer på ingen som helst måte når det kommer til mobilspill.

 
1: Side 1
2: Side 2

Survival Z

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Ember Entertainment

Last ned Survival Z: iOS. Pris: Apple Arcade

Verdens kjedeligste og minst kreative tittel på et zombie-spill, men det betyr heldigvis ikke at spillet er like uinspirert. Her skal du meie ned horder av zombier i en blanding av stikkeskyter og tårnforsvar.

Kontrollene er greie, du styrer figuren din mens den automatisk sikter inn på nærmeste gjeng med zombier, så fyrer du av våpenet ditt. Innimellom alt dette skal du plassere ut feller og andre duppedingser som kan hjelpe deg i å overleve litt lenger.

Mellom hvert brett kan du oppgrader utstyr og bli litt sterkere, og det er en fin balanse mellom utfordring og tid du bruker på hvert brett. Enkel og grei underholdning.

Blind Drive

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Lo-Fi People

Last ned Blind Drive: iOS, Android. Pris: 44 kroner

Blind Drive er et unikt, annerledes spill ulikt det meste annet jeg har spilt, og det er forfriskende deilig, spesielt på mobilplattformen der gjenbruk og kopiering er så utbredt. Her spiller du som Donnie, som våkner opp med bind for øynene i førersete på en bil.

En stemme over telefon ber han begynne å kjøre, og styre bilen unna farer i veien kun ved hjelp av lyd. Grensesnittet er utrolig smart, og lyddesignet er utrolig smart og vellaget. Jeg anbefaler så absolutt å spille dette med hodetelefoner, det gjør mer eller mindre hele opplevelsen.

Utover den unike spillmekanikken så er spillet velskrevet og energisk, med bra stemmeskuespill og en herlig humor gjennom hele spillets gang. Blind Drive er rett og slett innmari gøy.

Another Eden

Sjanger: Rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: WFS

Last ned Another Eden: iOS, Android. Pris: Gratis.

Ved første øyekast ser Another Eden ut som et ganske så typisk såkalt gacha-spill. For de som ikke vet, så er dette de spillene der du «gambler» på en type mikrotransaksjon for å få figurer eller utstyr med et høyere kvalitetsnivå eller antall stjerner. Tenk Genshin Impact, men med et litt annet gameplay akkurat i dette spillet.

Men selv om dette kanskje ikke er sjangeren for deg, så vil jeg anbefale å sjekke ut Another Eden uansett. For selv om du også her kan bruke masse penger og gamble på figurer, så trenger du ikke det på noen som helst måte. Her er det nemlig historien som er hovedfokuset, og den er faktisk skikkelig bra.

Det er Masato Kato som står bak (kjent fra Chrono Trigger og Xenogears), og han forteller en meget god historie om søskenparet Aldo og Feinne. Verdenen er spennende, figurene du møter på og fiendene er gode, og jeg liker den visuelle stilen og musikken veldig godt.

Ikke la sjangeren lure deg, og ikke bruk penger på figurer, men kos deg med en overraskende god og interessant historie.

Unruly Heroes

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Perfect Game Speed

Last ned Unruly Heroes: iOS, Android. Pris: 22 kroner.

Et av månedens aller beste spill på mobilen kommer fra Perfect Speed Games. Unruly Heroes er basert på Journey to the West-mytologien, og du kan spille som de fire heltene Sanzang, Wukong, Kihong og Sandmonk. Du spiller deg gjennom todimensjonale brett der du møter på en kombinasjon av gåter og kamper.

Kampene føles litt som en blanding av 2D hack and slash og slåssespill, og er både engasjerende og responsiv. Kontrollene er godt tilpasset berøringsskjerm, og fungerer helt fint til vanskelighetsgraden i spillet.

Den visuelle stilen i spillet, i alt fra figurer til fiender og områdene er helt nydelig. Det er fantasifullt, fargerikt og spillet ser rett og slett utrolig bra ut. Satt sammen med herlig gameplay og gode figurer du kan bytte mellom når du vil så blir dette en skikkelig bra totalpakke.

Dragon Raja

Sjanger: Online Rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: Archosaur Games

Last ned Dragon Raja: iOS, Android. Pris: Gratis

Onlinespill av denne typen på mobil er i utgangspunktet noe jeg er litt skeptisk til. Hovedgrunnen til det er at mange av spillene som kommer er i all hovedsak laget for å dytte på deg mikrotransaksjoner, og de er overhodet ikke redde for å minne deg på hvor du kan kjøpe ting nær sagt hele tiden.

Dragon Raja har også mikrotransaksjoner, men det maser ikke så mye om det. Og selv uten å bruke en eneste krone så har jeg hatt det mye gøy med dette massive online rollespillet. Kampsystemet er actionfylt og bra, du møter på haugevis med fiender, noen enkle mens andre krever mer av deg som spiller.

Legg til nydelig grafikk, masse muligheter til å tilpasse spillfiguren din, bra lydspor og et spill som kjører stabilt både på iPhone 11 og ROG Phone 5, så har du et solid spill med mange timer moro her.

SurvivalZ
Windows
Doctor Who: The Lonely Assassins
Android
Cozy Grov‪e‬
iPhone
Lyxo
iPad
Dinkigolf
Android
Magic: The Gathering Arena
Android
Blind Drive
iPhone
Another Eden
iPhone
Dragon Raja
Android
Unruly Heroes
Android
1: Side 1
2: Side 2
Mobilspill

Les også

Siste fra forsiden