Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Februar skuffer på ingen som helst måte når det kommer til mobilspill.

1: Side 1
2: Side 2

Bedre seint enn aldri sa læreren min til meg når jeg kom 5 minutter etter skolestart gjennom hele ungdomsskolen. Og jeg håper det også gjelder februar-oppsummeringen av mobilspill.

Atter en måned har gått, det har smeltet en meter med snø i hagen min, og snart er vinteren endelig over. Mobilspillene tar aldri slutt, og også årets korteste måned var fullstappet med gode spill på mobil og nettbrett.

Doodle Dash

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Isaac Hawn

Last ned Doodle Dash: iOS, Android. Pris: Gratis.

Doodle Dash er et todimensjonalt plattformspill der du skal hoppe, dukke og forsere hindringer som dukker opp, og hele tiden jage din neste toppscore. Gjennom ulike områder, som alle byr på sine unike utfordringer, skal du prøve å komme enda litt lenger enn du gjorde forrige gang.

Kontrollene er enkle og greie. Figuren din løper av seg selv, og du må trykke og sveipe for å dukke eller hoppe unna farer. Kontrollene er responsive og gode, og det er sjelden feiltrykk eller lignende sørger for at du feiler. Samtidig er tempoet i spillet ikke altfor høyt, så det er heller mengden farer og presisjon på unnamanøvre som er utfordringen her.

Varisjonen i områdene er god, utfordringen er så absolutt på plass utover i spillet, til det til og med kanskje til og med blir litt vel mye i grottene. Det er imidlertid spillets visuelle stil, med blyanstreker og skriblerier som virkelig imponerer.

Kitty Letter

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Exploding Kittens

Last ned Kitty Litter: iOS, Android. Pris: Gratis.

Kitty Litter er enda et spill som imponerer med en meget kul, visuell stil, men som også har et utrolig teit, men morsomt konsept. Her blandes det sammen ordlek med litt Clash Royale, med en god dose humor og moro.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Kort fortalt så får du opp et lite hjul med bokstaver. Ved hjelp av disse skal du sette sammen ord. Hvert ord blir til en eller flere katter, avhengig av hvor langt ordet er, og disse kattene forsvarer huset ditt mot fiender. Spillerbrettet minner litt om Clash Royale, og kattene sendes ut i bølger litt som i nevnte spill. Du kan spille alene, eller du kan spille mot andre.

Det er en merkelig blanding av mye rart, men det fungerer overraskende godt. Språket er engelsk, ikke norsk, men det er ikke veldig komplisert. Og kreativiteten og humoren er så definitivt blinkskudd.

Fury of Dracula: Digital Edition

Sjanger: Brettspill
System: iOS, Android
Utvikler: Nomad Games

Last ned Fury of Dracula: Digital Edition: iOS, Android. Pris: 59 kroner.

Fury of Dracula er et brettspill gitt ut av Games Workshop i 1987. Det er nå blitt digitalisert av Nomad Games, og det er den første opplevelsen jeg har hatt med spillet. Det er basert på den 4. utgaven av spillet, og er et brettspill mange liker veldig godt.

Det kan jeg også skjønne, etter å ha spilt en god del runder, både alene og med andre, av den digitale versjonen. Dette er et stort og omfattende spill, med en god Dracula-historie, og som flytter det fysiske brettspillet over til den digitale plattformen på en god måte.

Jeg har etter hvert hatt med ganske mange brettspill på denne artikkelserien, og jeg har til og med kjøpt flere fysiske spill etter å først ha testet de på nettbrett eller telefon. Og det har jeg også gjort med Fury of Dracula. Kjempegøy spill, både alene mot AI og sammen med andre.

Boxing Gym Story

Sjanger: Strategi
System: Android
Utvikler: Kairosoft

Last ned Boxing Gym Story: Android. Pris: 59 kroner.

Kjære Kairosoft, selskapet som pumper ut spill med den samme oppskriften, og den samme visuelle stilen gang etter gang. Men merkelig nok så fungerer det også særdeles godt gang etter gang, og de er også flinke og kreative nok til å dra med seg noen nye mekanikker for hver gang som krydrer opplevelsen.

Denne gangen skal du styre en bokseklubb, og målet er selvsagt å vokse så stor som mulig. Dette gjør du blant annet ved å trene fram boksere, ta de med i ringen og vinne kamper, og kanskje også mesterskap.

Det er lenge siden Kairosoft var på lista, og det er et eller annet med den kjente stilen, tempoet i spillet og gjøremålene som bare fungerer så godt for meg. Du vet hva du får, men det funger steike meg nesten hver eneste gang uansett.

Lumen

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS
Utvikler: Lykke Studios

Last ned Lumen: iOS. Pris: Apple Arcade.

Lumen er et spill som setter de små grå på en prøve, samtidig som det forteller en ganske interessant og god fortelling. I Lumen får du høre om historien til en skotsk oppfinner som har gjemt oppfinnelsene sine i en boks med tilhørende gåter.

Den visuelle stilen er pen, og oppgavene presenteres på et lite brett. Du skal vri og manipulere gjenstander på brettet slik at lyset skinner gjennom stjerne som finnes på brettet. Det starter ganske lett, og øker i vanskelighetsgrad og hvor kompliserte oppgavene er utover i spillet. Men det er hele tiden den samme typen oppgave, og akkurat variasjonen her er spillets svakeste side.

Fortellingen, stemningen og presentasjon er flott, og satt sammen med god musikk så er det allikevel en god opplevelse til slutt.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden