Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Tidenes lengste år er ferdig, og 2021 starter med ti gode anbefalinger.

1
Riot Games
1: Side 1
2: Side 2

Ja, 2020 var noe dritt. Alle vet det, alle har opplevd det og alle har snakket om det. Men 2020 gav oss også en hel del meget gode spillopplevelser, både til konsoll og PC, men også på mobilen.

Gjennom 2020 anbefalte jeg over 100 mobilspill, og jeg skal gjøre det samme i 2021. Januar starter veldig bra, med en variert samling spill i ulike sjangre.

Steamworld Quest

Sjanger: Strategi
System: iOS
Utvikler: Image & Form

Last ned Steamworld Quest: iOS. Pris: 109 kroner.

Vi startet 2021 med en skikkkelig godbit. Jeg har vært en fan av Steamworld-spillene en stund nå, og har kost meg med de to tidligere spillene i serien. Det som imponerer kanskje mest er variasjonen og kreativiteten utviklerne legger i spillene, og hvor store forskjeller det er på sjanger og spillmekanikk.

Steamworld Quest er et stort rollespill som tar deg rundt 25-30 timer å fullføre. Du skal kjempe deg vei i gjennom mange flotte, håndtegnede områder med din gruppe med helter, og tonen i historien er humoristisk og lettbeint. Den visuelle stilen er flott, og dette er nok det peneste og mest gjennomførte spillet i serien.

Men det er kampsystemet, og måten det bruker kort på underveis som holder på interessen. Det er morsomt og utfordrende, men uten å bli for vanskelig. Det er lett å trekke litt sammenligninger med Slay the Spire, selv om sistnevnte nok er ganske mye mer komplisert. Uansett en skikkelig godbit, der du får masse spill for en relativt grei pris.

The Complex

Sjanger: FMV
System: iOS, Android
Utvikler: Wales Interactive

Last ned The Complex: iOS, Android. Pris: 65 kroner

Premisset for The Complex er ganske standard. Det har skjedd et biokjemisk utbrudd, og flere og flere personer får ganske alvorlige symptomer. Du spiller som en ung forsker som ender opp med å være mer eller mindre innelåst i et labratoriet, der du må finne en kur før oksygenet tar slutt.

Les også
Månedens beste mobilspill

The Complex er FMV fra start til slutt, og ved ulike punkter velger du handling videre. Dette fører deg til slutt mot en av åtte ulike slutter. Det er god produksjonsverdi i spillet, selv om historier kanskje er litt lite oppfinnsom. Gode skuespillerprestasjoner og en god driv hele veien mot den endelige avslutningen.

Jeg startet også rett opp på en ny gjennomspilling for å gjøre andre valg og se hva som skjedde da. Historien er omtrent like lang som en standard film, rundt 2 timer og gjøres unna på en kveld. Vel verdt å sjekke ut, en av de bedre FMV-opplevelsene på lenge.

Bless Mobile

Sjanger: Rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: Joycity

Last ned Bless Mobile: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner

Bless er et massivt onlinespill som plasserer seg godt ved siden av for eksempel Black Desert Online. Mobilversjonen er vellaget, den ser pen ut og kontrollene er godt tilpasset berøringsskjerm. Spillet kjører fint, til og med på min aldrende iPhone 8, og rent teknisk er det et god standard.

Utover dette er Bless Mobile et MMO som følger den vante oppskriften, uten å gjøre veldig mye nytt. Du velger en klasse, du følger en historie og gjør masse oppdrag i en stor verden. Du kan spille både med og mot andre spillere, og etter hvert som du går opp i nivå blir du sterkere.

Jeg liker kampsystemet, treffene har litt tyngde og du har rom for mye spesialisering i talentene her. Et bra spill i MMO-sjangeren.

Orwell's Animal Farm

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Nerial

Last ned Animal Farm: iOS,Android. Pris: 44 - 47 kroner.

Her skal du styre en gård der dyrene har tatt over styringen ved å kaste ut bonden. Det gjør du ved å delegere å sette ulike dyregrupper til å gjøre ulike gjøremål. Det kan være å samle mat, lage forsvar eller andre ting.

Gården står hele tiden i fare for å bli angrepet av mennesker, og du må hele tiden balansere alle behovene. Putter du alt i forsvar så sulter dyrene til slutt. Men den virkelige rosinen i pølsa her er hvordan spillet presenterer det politiske spillet, hvordan det setter styresettet på spissen og hvordan en totaliær maktoverføring ikke fungerer.

Det ender stort sett med å gå galt på en eller annen måte. Spillet presenter dette på en finurlig måte, og det er et spill det er morsomt å spille igjen, for å se om du greier å få det til å ende godt. Abubakar Salim (Bayek fra AC: Odyssey) gjør en glimrende jobb som fortellerstemme.

Dadish 2

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Thomas Young

Last ned Spooky Squashers: iOS, Android. Pris: Gratis.

Dadish 2 er et plattformspill. Enkelt og greit. Det prøver ikke å være noe annet, men det gjør det til gjengjeld bra. Atter igjen tar du rollen som pappa Dadish, som enda en gang har mistet kontroll på ungene sine.

Dette drar han gjennom 5 ulike brett, med stor variasjon og masse gode utfordringer. Brettene er mer variert, de er større og generelt mye bedre denne gangen. Kontrollene er presise og gode, og tempoet og utfordring er godt tilpasset berøringsskjerm. Spillet blir dog bedre hvis du har en kontroller å koble til.

Dadish ser pent ut, det er god humor og fantasifulle fiender. Brettene er varierte, og det koster deg nøyaktig 0 kroner å prøve det.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden