Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Sommerens anbefalte mobilspill

Hvis du trenger en solpause i sommer, finner du masse å bruke tiden på her.

 
1: Side 1
2: Side 2

Flocks

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: nada studio

Last ned Flocks: iOS. Pris: 33 kroner

I Flocks skal du ikke styre bare en, men en hel gruppe med små menneskefigur gjennom masse ulike fysikkbaserte oppgaver og utfordringer. Hvordan du løser det er litt opp til deg, men til syvende og sist så finnes det ikke så mange forskjellige veier til målet.

Kontrollene er gode, og du kan splitte opp gruppene og gjøre forskjellige ting. Noen av utfordringene krever litt mer av deg som spiller, mens andre er roligere og krever lite. Spillet har støtte for kontroller hvis du har det, hvis ikke så fungerer berøringsskjerm mer en tilfredsstillende.

Enkelt og greit spill, ingen historie eller noe mystisk. Her skal du løse oppgaver og ingenting annet.

Knights Of San Francisco

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Filip Hracek

Last ned Knights Of San Francisco: iOS, Android. Pris: 33 kroner

Det er litt vanskelig å skrive så mye om Knights of San Francisco uten å gi bort hele moroa ved å oppleve spillet selv, for første gang. Jeg kan fortelle at det er et tekstbasert eventyr, satt 1000 år fram i en dystopisk framtid. Du spiller som en «necromancer» på jakt etter broren din, og den jakten tar deg til noen eldgamle pyramideruiner.

Du følger historien og tar valg underveis, som gjør at det går i en av flere ulike retninger. Kampene foregår også litt på samme måte, men her har du også terningkast som påvirker utfallet. Spillet er nydelig skrevet, teksten og historien er engasjerende og på ingen måter treg eller langdryg.

I tillegg til dette er den visuelle stilen, og illustasjonene som dukker opp med jevne mellomrom skikkelig bra laget. En bra vri på teksbasert spill, som har et litt annet tempo og en blir en helt annen opplevelse enn andre spill. Vel verdt prisen du betaler.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Ears and Burgers

Sjanger: Arkade
System: iOS, Android
Utvikler: WFS

Last ned Ears and Burgers: iOS, Android. Pris: Gratis.

Og premien for månedens rareste spill går til Ears and Burgers, det er det veldig liten tvil om. I dette spillet handler alt om å lage mat. Men du lager ikke mat til hvem som helst. Du lager all slags type mat til kaniner. Noen ganger kaniner som rir på snegler. Ja, du leste det riktig.

Spillet i seg selv er litt som et type endeløst løpespill, bare at den endeløse biten er kaniner som vil ha mat, og løpingen er at du trykker på de rette ingrediensene til rett tid. Kaninene har nemlig en meget bestemt smak, og feil ingrediens, manglende ingrediens eller at noen havner på feil plass tolereres ikke.

Utfordringene i seg selv blir bare verre og verre, men den visuelle stilen og det at du kan låse opp nye plasser å dra og så videre, gjør at jeg av en eller annen grunn liker å ta 10 minutter her og der med Ears and Burgers. God avkobling, og helt klart unikt.

Overboard!

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: inkle

Last ned Overboard!: iOS. Pris: 65 kroner.

Jeg tror inkle er en av mine absolutte favoritter innenfor spillutvikling til mobil. Deres helt geniale 80 Days er et spill jeg fortsatt anbefaler venner og bekjente å sjekke ut hvis de vil ha en skikkelig god spillopplevelse på mobil.

Overboard! er et spill litt i samme stil som deres tidligere verk, men med en veldig morsom tvist. Her plasseres du midt i et erketypisk mordmysteriet, du må snakke og interagere med andre passasjerer på båten dere alle befinner dere på. Tvisten er at det er du som har myrdet mannen din, og målet er å komme deg av båten uten å bli avslørt.

Dette gjør du via handlings- og dialogvalg underveis med alle de andre som befinner deg på båten. Du må lyve, manipulere og lage en vanntett historie for å ikke bli avslørt. Det er mange veier til målet, og det er flere mulige avslutninger på spillet. Så tril tross for at hver «gjennomspilling» kun tar rundt 30 minutter hvis du kommer deg helt til slutten, så er det rom for mange runder til.

Som alltid er det vellaget til fingerspissene, med herlig dialog, flott visuell stil og en presentasjon helt i ypperste klasse. Vel verdt hver eneste krone.

Divinity: Original Sin 2

Sjanger: Rollespill
System: iOS
Utvikler: Larian Studios

Last ned Divinity: Original Sin 2: iOS. Pris: 269 kroner

Når Mikkjell anmeldte Divinity: Original Sin 2 her på Gamer.no for 4 år siden, så fikk det toppscore, og han kalte spillet en moderne klassiker. Det kan jeg være enig i, for dette er et av de aller beste rollespillene jeg har spilt. Nå har det også blitt sluppet til den mobilen plattform. Enn så lenge er spillet kun ute for de som har iPad Pro, men dette er et så bra spill at jeg ikke kan la være å ha det med på listen.

Original Sin 2 er et åpent rollespill der du mer eller mindre velger å gjøre akkurat det du vil, når du vil. Du kan ha med deg en gjeng med eventyrere, slik som deg selv, eller du kan utforske verden alene. Du kan snakke deg forbi kamper, du kan snike eller du kan blåse alt til himmels. Det er så åpent, verden er så dynamisk og proppfull av valg at det nesten blir for mye.

De turbaserte kampene er balanserte, det er masse utfordringer å hente og spillets frie natur videreføres i kamp. Dette er rett og slett en perle av et spill, og denne versjonen laget for iPad er strålende overført, med smarte kontroller og godt oppsett for berøringsskjerm. Skulle du allikevel ønske, så kan du bruke kontroller, da spilles det på nøyaktig samme måte som på en Xbox eller PlayStation.

Vel verdt hver eneste krone, dette er et mesterverk av et spill.

Lyst på flere mobilspillanbefalinger? Se vårt artikkelakiv der vi har månedlige artikler med anbefalinger til Android og iOS »

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden