Mange League of Legends-kamper de kommende dagene

I tillegg spilles det finalekamper i Dota 2 denne uken.

De største spillturneringene lar fortsatt vente på seg, men det skorter ikke på esport du kan følge denne uken. Blant annet er vi snart halvveis i League of Legends Championship Series. Dermed der det kniven på strupen for flere lag.

Når ti av totalt tjue runder er ferdigspilt, må nemlig de dårligst plasserte lagene kjempe seg gjennom en kvalifisering for å beholde plassen i den prestisjetunge serien. Sultne lag, både i den amerikanske og europeiske serien, har kvalifisert seg gjennom flere turneringer så langt i år, og står klar til å kapre en plass i andre halvdel.

Jevnt i bunn

I den amerikanske ligaen er det veldig tett blant de fire dårligste lagene. Good Game University har ni seiere så langt, Vulcon og Team MRN har åtte mens compLexity er litt lengre bak med seks. Den siste runden settes i gang 17. april klokken 22.00, og i løpet av tre dager spilles det hele tjue kamper.

Følg de amerikanske kampene her.

Den europeiske ligaen skal gå gjennom det samme som den amerikanske. Her er det også veldig jevnt mellom de fire dårligst plasserte lagene. Våre danske venner i Copenhagen Wolves står med ni seiere så langt, etter de følger Ozone Giants og Against All Authority med åtte. Sist ut er dragonsborns, som til tross for mange spillerbytter kun står med fem seiere så langt.

Totalt tjue kamper skal spilles i den europeiske serien denne helgen, og de begynner fredag 19. april klokken 14:00.

Du kan følge de europeiske kampene her.

Finaler i Dota 2

Raidcall EMS One Season 1 skal gjennomføre sitt første av totalt fire sluttspill for året. I løpet av mars har åtte lag kvalifisert seg fra fire grupper, og den 20. april klokken 11 skal lagene tevle om en førstepremie på 70 000 norske kroner. Lagene RoX.KIS, dd.dota, Absolute Legends, mousesports, No Tidehunter, Fnatic, Natus Vincereog Virtus.Pro er kvalifisert til sluttspillet.

Alle kampene og oppsettet kan sees på den offisielle turneringssiden.

Finalen i Dreamhack Dota 2 Invitational skal også spilles denne helgen. Team Dignitas skal kjempe mot Alliance i jakten på 15 000 kroner i premie, samt en garantert plass til årets Dreamhack.

Matchen spilles 18. april, og kan følges hos GD Studios.

Les også
Anmeldelse:

Den offisielle Heroes of Newearth-ligaen avsluttes også denne helgen. Etter mange måneder spill er det fire lag som skal gjøre opp om en total premiepott på hele 350 000 kroner. Hontour Grand Finals spilles i Las Vegas, og det er Stay Green, Trademark eSports, Complexity Gaming and LION eSportsklubb som skal tevle om førsteplassen. Kampene begynner 17. april, med finale påfølgende dag.

Norsk StarCraft II-liga

Arrangør SC2.no er godt i gang med kvalifiseringen til NSL 2013, en helnorsk StarCraft II-serie. Den vil spilles på et format ikke ulikt GSL i Sør-Korea, med en øvre divisjon og en lavere der spillere flyttes opp og ned basert på plassering ved sesongslutt. 1. divisjon vil bestå av seksten spillere, mens 2. divisjon har trettito.

De har også greid å samle sammen en premiepott, og vinneren av serien kan innkassere 4000 norske kroner for seieren i årets serie.

Mer informasjon om turneringen finner du på SC2.no.

Les også: Vant millioner i Call of Duty: Black Ops II
Les også: VM i StarCraft II har begynt

Siste fra forsiden