Mannen som truet Gabe Newell på livet legger opp

Den uglesette Paranautical Activity-utvikleren har solgt sin andel av selskapet.

Code Avarice er nå én person.
Code Avarice

Å true folk på livet – uansett om det er tydelig intensjon om gjennomføring, eller sarkastisk ut av et øyeblikks sinne – er noe mange ikke tar så lett på. Heller ikke Valve, som gikk så langt som å fjerne spillet Paranautical Activity fra nettbutikken sin, Steam, etter at sjef Gabe Newell fikk en «Jeg skal drepe deg!»-kommentar slengt i trynet av utvikler Mike Maulbeck.

Paranautical Activity kan ikke kjøpes på Steam lenger.

Selvfølgelig ble det storbråk, og utvikleren har nå både lagt seg flat overfor egen arbeidsgiver og Valve, samt sagt opp jobben sin. Han har til og med solgt sin andel av spillutviklerselskapet Code Avarice til en medpartner, og distanserer seg fra spillet.

– Selv om vi kanskje ikke får Paranautical Activity tilbake på Steam etter dette, kan vi håpe at fremtidige Code Avarice-spill får innpass på plattformen, skriver han i beklagelsen.

Beklager, beklager, beklager

Å være hissig på Twitter er vist noe han innrømmer å ha slitt med en stund, og forteller at det føles umulig å være en talsman for et selskap med et slikt temperament. Han understreker også at dette betyr at han ikke har noe med firmaet å gjøre lenger, og ikke tjener noe på Code Avarices fremtidige resultater.

Dødstrusler tas som regel på alvor.

En full retrett fra spillbransjen ligger ikke nødvendigvis i kortene for Maulbeck, men han vil i så fall unngå rampelyset så mye som mulig.

Maulbecks tidligere forretningspartner, og nå eneste mann i studioet, Travis Pfenning, har også gitt en beklagelse til Valve og menigheten.

– Jeg strekker ut hånden til dere i håp om at dere kan forstå at det er menneskelig å feile. Vi har alle gjort det, en eller annen gang. Dette betyr selvsagt ikke at det Mike sa var akseptabelt, skriver han.

Siste fra forsiden