Masse strategi i vente

Svenske Paradox presenterer en rekke spennende strategititler.

Det strømmer på med gode nyheter for spillentusiaster fra Gamescom. Svenske Paradox Interactive har nå lettet på sløret og offentliggjort hvilke spill de jobber med, nå som Hearts of Iron III er ute. Og det er mye godt nytt for de som liker strategi.

Først og fremst vil spillet Victoria: Empire Under the Sun få en oppfølger. Victoria er et strategispill satt til kolonitiden som lar deg kontrollere de aller fleste nasjoner som eksisterte på 1800-tallet. Oppfølgeren heter foreløpig bare Vicoria 2 og er planlagt å komme ut i 2010.

Paradox har også startet et prosjekt der de gratis lisensierer bort motoren som ble brukt i Europa Universalis III. Mange av Paradox' spill har en solid og dedikert fanskare som produserer mye i form av modder og oppdateringer. Nå er det første komplette fanskapte spillet basert på EU 3-lisensen annonsert. Det heter For the Glory og skal være en hybrid mellom Europa Unversalis II og III. Paradox frister med over 10 000 historisk korrekte hendelser mellom 1419 og 1819. Spillet skal komme ut allerede i fjerde kvartal i år.

De svenske strategigigantene har heller ikke glemt sine trofaste Europa Universalis-spillere. En ny utvidelsespakke Heir to the Throne skal være klar til desember i år og Paradox lover mange forbedringer. Få detaljer er klare om denne utvidelsen, men den skal inkorporere mye som tilhengere av spillet har diskutert på spillets nettforum. Pressemeldingen hinter også til at dette kan være den siste utvidelsen til spillet, da den hevder at Heir to the Throne vil gi "a true completion to the Europa Universalis saga."

(Kilde: pressemelding.)

Siste fra forsiden