Masseskyting på Madden 19-turnering i Florida – flere drept

Det var i dette kjøpesenteret i Jacksonville i Florida at skytingen fant sted.
The Jacksonville Landing

Søndag kveld norsk tid ble det av flere medier meldt om en masseskyting under en dataspillkonkurranse i byen Jacksonville i Florida. Skytingen fant sted i sentrumsområdet under en Madden 19-turnering.

Jacksonville Sheriff’s Office la ut meldinger på Twitter hvor de opplyste at én mistenkt er død på åstedet, og oppfordret folk til å holde seg unna området.

I en pressekonferansere senere på kvelden kom det frem at tre personer er drept, inkludert gjerningspersonen, som tok sitt eget liv. Det ikke ha vært flere enn én gjerningsperson. Motivet er ennå uvisst.

Skal ha vært deltaker

Et vitne fortalte til nyhetskanalen Fox News at gjerningspersonen selv deltok i turneringen og «gikk amok» og begynte å skyte etter at han tapte, men dette er i skrivende stund ikke bekreftet av politiet.

Turneringen ble streamet direkte på Twitch, hvor publikum tydelig kunne høre skudd da skytingen startet. Hendelsen fant sted i et kjøpesenter-anlegg som heter The Jacksonville Landing i sentrum av Jacksonville.

Et av lagene som deltok i turneringen, Complexity Gaming, la ut en Twitter-melding hvor de informerte om at en av deres spillere var blant ofrene i skytingen, men at vedkommende kun pådro seg en mindre skade.

Electronic Arts, som står bak arrangementet, publiserte også en Twitter-melding i forbindelse med hendelsen.

– Dette er en horribel situasjon, og våre dypeste sympatier går ut til alle som er involvert, heter det i meldingen.

Siste fra forsiden