Anmeldelse

Massive Assault Network

Det geniale strategispillet Massive Assault er tilbake, og denne gangen er fokus helt og holdent på flerspiller. Vi har testet Massive Assault Network, og er riktig fornøyde med det vi fikk oppleve.

Side 1
Side 2
Side 3

Massive Assault er en av de mer ukjente perlene på spillmarkedet. Spillet ble utviklet av en liten, uavhengig utvikler og fikk aldri de helt store reklamebudsjettene, men har fått seg en rimelig trofast tilhengerskare etter hvert. Grunnen er enkel; Massive Assault er et fullstendig genialt spill. I bunn og grunn er dette et turbasert strategispill i samme stil som Battle Isle-serien, og på den måten er det rimelig unikt i dagens spillmarked, hvor denne typen spill er svært sjelden.

Enkelt å lære, vanskelig å mestre
Reglene i Massive Assault er enkle å sette seg inn i, og antallet ulike enheter er egentlig ganske lavt, men det hele er bygd opp slik at spillet får en enorm strategisk dybde. Det blir omtrent som sjakk, altså et spill som er enkelt å lære men vanskelig å mestre. Takket være den fargerike og flotte presentasjonen og de varierte spillområdene er dessuten dette et spill som burde appellere til de aller fleste, selv de som synes det er morsommere å studere tørkende maling enn å spille sjakk.

Massive Assault kom med en stor enspillerkampanje, en rekke enkeltstående scenarier og en knallhard datamotstander som en kunne spille mot i det frie verdenskrigmoduset (hvor målet rett og slett bestod i å knuse motstanden på et av de mange kartene spillet kom med), men det mest interessante med spillet var flerspillermoduset. En kunne spille både over Internett og mot en annen person på samme datamaskin, og det var først når en fikk en menneskelig motstander at en virkelig forstod hvor genialt spillet var. Menneskehjernen er fremdeles overlegen datamaskinen i forhold til kreativitet og evnen til å planlegge fremover i tid, noe en raskt fikk merke når en spilte Massive Assault over nettet. Strategiene var mange, og motstanderne var uforutsigbare og spennende å spille mot.

Videreutvikling av flerspillerkonseptet
Utviklerne forstod nok etter hvert at de satt på en virkelig perle av et flerspillerspill, for en tid etter utgivelsen av spillet kunngjorde de Massive Assault Network; en versjon av Massive Assault som dropper nesten hele enspillerdelen og tilbyr en rekke nyvinninger i forhold til flerspillerdelen. Massive Assault kan du kjøpe i butikken, og flerspillerkomponenten er fremdeles gratis. Massive Assault Network snur om på dette og er gratis å laste ned, men kommer med en abonnementsavgift som må betales om du skal spille det seriøst. Om du hater alt som heter månedsavgifter bør du likevel ta en titt på spillet, da du får rikelig med muligheter til å spille det helt gratis.

Når du først laster ned Massive Assault Network får du muligheten til å spille åtte øvelsesoppdrag mot datamaskinen, samt tre enspillerscenarier som gir deg sjansen til å finne ut hva du er god for i ulike situasjoner. Dessuten får du mulighet til å spille verdenskrig mot datamaskinen på et flott lite kart som heter Emerald. På dette kartet kan du også spille mot andre mennesker, og gratisversjonen av spillet kommer ikke med noen som helst begrensninger på dette området. Alt du behøver å gjøre er å registrere en profil, finne en passende motstander og utfordre ham. Alternativt kan du se om det er noen som søker etter motstandere på Emerald-kartet eller spørre etter motstandere ved hjelp av spillets pratefunksjon ("ingame chat"). Utviklerne av spillet har også ansatt en gruppe mentorer som du kan spille mot, og disse vil gi deg råd og vink underveis.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden