Mastiff gir ut Space Invaders-etterfølger

Space Invaders har fått mange oppdateringer, men Space Raiders er den første som flytter gameplayet over i 3D. Nå har Mastiff offisielt kunngjort at de vil gi ut spillet til GameCube.

I stedet for å gi spilleren et romskip som skal forsvare jorden mot fiendtlige romskip, flytter Space Raiders det klassiske gameplayet ned på gatenivå. Her får du kontrollere en av tre personer: Justin, som leder en gategjeng, motefotografen Ashley, og politimannen Naji. Disse personene må kjempe seg gjennom en tilsynelatende ustoppelig horde med fæle romvesener for å finne vennene sine igjen. Space Raiders kan også spilles av to personer samtidig.

Space Invaders ble første gang utgitt i 1978, og hvis ikke du har spilt det eller en av de mange nyversjonene og klonene, er det tvilsomt at du har retten til å kalle deg en ekte gamer. Det var det japanske selskapet Taito som utviklet arkadeklassikeren for over 25 år siden, og det er samme selskapet som står for utviklingen av denne etterfølgeren. En representant for Taito, Masaaki Ohzuno, har denne kommentaren:

- Space Raiders er en storslagen oppdatering til en spillklassiker som er elsket av en hver person over 30 år som har besøkt en spillehall.

I fjor høst ble det utgitt et spill som het Space Invaders: Invasion Day til PS2, og så vidt vi kan se er det snakk om samme spillet, men med et annet navn. Dette ble gitt ut i Storbritannia av BigBen Interactive, men ser dessverre ikke ut til å være tilgjengelig i Norge. Space Raiders til GameCube skal utgis i USA den sjette april. Vi kommer tilbake med mer informasjon om PS2 og/eller GameCube-versjonen av spillet lanseres i Norge.

Her er de aller første skjermbildene til Space Raiders på GameCube:

Siste fra forsiden