Hearthstone - Injection Gaming Hearthstone League

«Matpakke» vant første sesong av Norges største Hearthstone-liga

Nå sikter han mot en plass i verdensmesterskapet.

«Matpakke» vant Hearthstone-ligaen.
Blizzard, Privat

Tidligere i vår gikk Norges største Hearthstone: Heroes of Warcraft-liga, Injection Gaming Hearthstone League av stabelen via Gamer.nos egen turneringsportal. Omtrent hundre spillere har kjempet i hele sommer, og nå er vinneren av den første sesongen kåret. Stian «Matpakke» Paulsen fra BX3 Elektroniske Sportsklubb stakk av med førsteplassen og premien som bestod av en spillpakke med femten dataspill.

Nesten ubeseiret

Nordmannen lekte seg gjennom sluttspillet, og var ubeseiret helt fram til finalen i det øvre delen av turneringstreet. Her tapte han 3-0 mot «BX3 Kolbein», og ble dermed slått ned til den nedre delen av turneringstreet. Det stoppet han ikke fra å spille seg tilbake i finalen, hvor de to lagkameratene spilte en jevn omkamp. Denne gangen ble det Paulsen som stakk av med seieren i den første av to omganger, og dermed var det duket for en siste best av fem-serie der Paulsen tok seieren 3-1.

– Det har vært veldig gøy å være med i ligaen. Selve turneringen gikk knirkefritt, helt til jeg ble slått ned til taperligaen. Finalen var jevn, og formatet på turneringen var vellykket, forteller Paulsen.

Han hadde godt selskap på pallen av lagkameratene sine, Kolbein og «EpicSaxGuy». Siden de alle er fra BX3 Elektroniske Sportsklubb kan vi slå fast at klubben tok storeslem denne sesongen.

Naxxramas stakk kjepper i hjulene

Spillerne har holdt det gående helt siden sluttspillet begynte fjerde juli, men ble ferdig først i forrige uke. I løpet av denne tiden ble den aller første utvidelsespakken til det populære samlekortspillet ble gitt ut, noe som fikk konsekvenser for spillmetaen og dermed også turneringen.

– Jeg syns at hunter var en god klasse allerede før Naxxramas kom ut, men nå syns jeg at de har blitt for sterke. Jeg var komfortabel med å spille mot de før utvidelsespakken, men nå føler jeg ikke at jeg har et godt svar til den klassen, selv om de ikke er uslåelige, forklarer han.

Paulsen har selv ofte spilt shaman-klassen i løpet av ligaen, men har også satt sin lit til populære kortstokker som de såkalte miracle rogue-, handlock-, secret mage- og ramp druid-stokkene.

– Jeg åpnet med shaman hver eneste kamp i gruppespillet. Det er klasse som kan slå det meste man kaster mot det, og er ikke så avhengig av hva man møter i motsetning til noen av de andre stokkene, forteller Paulsen.

Jobber mot BlizzCon

Etter en overbevisende seier i forrige uke er likevel ikke Paulsen sikker på om at han kommer til å bli en stor Hearthstone-stjerne.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Curse of Naxxramas

– Jeg skulle gjerne ha satset på Hearthstone, men sånn som det er nå så er det viktigere å være populær enn god. Man ser jevnlig de samme spillerne bli invitert til turneringer, noe som ender i en sirkel hvor man bare får spille hvis man allerede er kjent.

Nå jobber Paulsen mot å kvalifisere seg til europakvalifiseringen til Hearthstone-VM som holdes under årets BlizzCon. Nordmannen er godt på vei, og har allerede to ganger vært i nærheten av å kvalifisere seg som en av de seksten beste i Europa.

– Jeg har bommet på kvalifiseringen to ganger der jeg var rangert som nummer 20 og 21 to sesonger på rad. Jeg håper jeg får deltatt på Gigacon i neste måned, og i tillegg så planlegger jeg også å vinne neste sesong av Injection Gaming Hearthstone-ligaen, forteller han.

En fornøyd arrangør

Det er ikke bare Paulsen som ser frem mot en ny sesong av Hearthstone-ligaen. Også turneringsarrangør, Fredrik Lund Buer, gleder seg til startskuddet for neste sesong som går av stabelen 2. september.

– Neste sesong skal etter planen starte i september og vare i fem til seks uker. Alt gikk relativt knirkefritt denne sesongen, det ble et veldig spennende sluttspill med mange overraskelser, forteller han.

I følge Buer er det planer om å gjøre turneringen enda større og bedre.

– Fremtidsplanene for ligaen er både bedre premier og direktesending av kamper med castere. For å få det til å skje må vi vente til Blizzard har ordnet et tilskuer-modus, noe som sannsynligvis ikke er på plass før sesong tre, forklarer Buer.

Vi snakket mer med turneringsarrangøren tidligere i år.
Les vårt intervju med Fredrik Buer »

Siste fra forsiden