Medal of Honor dropper Taliban

EA gir etter for måneder med protester.

Etter måneder med kontroverser har EA bestemt seg for å fjerne alle referanser til Taliban i flerspillerdelen av Medal of Honor. Troppene som Tier 1-soldatene skal bekjempe har nå fått et nytt navn, som er det relativt generiske Opposing Force.

Nei, dette er ikke taliban.

– Vi har fått feedback fra falne soldaters venner og familier som har uttrykt bekymring rundt inkluderingen av Taliban i flerspillerdelen vår. Dette er veldig viktig feedback for Medal of Honor-teamet. Dette er en røst som har gjort seg fortjent til å bli hørt på og er en røst som vi bryr oss dypt om. På grunn av dette, og fordi hjertet av Medal of Honor alltid har vært respekt for amerikanske og allierte soldater, har vi besluttet å endre navn på motstanderlaget i Medal of Honors flerspiller fra Taliban til Opposing Force, sier Greg Goodrich via spillets offisielle blog.

Dette kommer etter måneder med kontroverser rundt spillet etter betatestingen i sommer. Dr. Liam Fox, den britiske regjeringens forsvarsminister, oppfordret forhandlere til å forby spillet, og det amerikanske militæret har besluttet å blokkere salg av spillet i militære baser.

Det gjenstår å se om de går tilbake på dette, nå som EA har gjort denne betydlige endringen.

Les også:Hva venter oss i oktober?
Les også:Zombiene agriper i Call of Duty: Black Ops
Les også:Stakk av med Halo-seieren

Kilde: TotalVideoGames

Siste fra forsiden