Mektige Subnautica er på vei til PlayStation 4

Det mystiske undervannseventyret dukker opp på Sonys stuekonsoll senere i år.

Etter flere år i Early Access, ble det undersjøiske overlevelseseventyret Subnautica omsider lansert (til stor begeistring) på Windows og Xbox One tidligere i år. Snart skal også PlayStation 4-eiere få bryne seg på den unike spillopplevelsen.

Dette ble annonsert via den offisielle PlayStation-bloggen sent onsdag kveld. Her fikk vi også vite at det ikke er det opprinnelige utviklerstudioet Unknown Worlds Entertainment, men i stedet utviklerne i Panic Button som har tatt på seg ansvaret for å lage PlayStation 4-utgaven.

Heldigvis har dette studioet lang erfaring med denne type oppdrag: Nå nylig har de for eksempel arbeidet med de solide Nintendo Switch-utgavene av Wolfenstein II og Doom, mens de tidligere har portert alt fra Rocket League til Octodad: Dadliest Catch.

Subnautica i et nøtteskall.
Unkown Worlds Entertainment

Vi fikk ingen konkret dato, annet enn at PlayStation 4-utgaven skal dukke opp «innen utgangen av året».

Nede på bunnen i det mørke hav

I Subnautica blir man strandet på et åpent hav etter at romskipet ens styrter i havet. Man har få ressurser og må benytte seg av det man finner under overflaten for å bygge baser, få i seg næring og rett og slett bare overleve.

Dette er ikke bare bare, og jo lenger ned i dypet man beveger seg, jo farligere blir det.

Andreas Bjørnbekk likte spillet meget godt da han tok et dypdykk tidligere i år. Han skrev følgende i sin anmeldelse:

– Subnautica tilbyr en reise som for meg fremstår fullstendig makeløs. Om ikke trangen til å finne ut mer om hvorfor man krasjet på denne mystiske planeten bringer deg opp og frem, vil utforskerlysten definitivt gjøre det. Jeg har hylt i frykt, måttet ta pauser, og smilt over hvor morsomt jeg har hatt det under havet i godt over 40 timer, og må applaudere arbeidet utvikler Unknown Worlds har utført.

Capcoms monsterjegerspill går motsatt vei:
Nå kommer Monster Hunter World til PC »

Siste fra forsiden