Spillverdenens rockestjerne til E3

Men blir det blod og pupper?

Ninja Gaiden- og Dead or Alive-mann Itagaki skal vise fram sitt nye prosjekt.

Tomonobu Itagaki er kjent for å være svært brei i kjeften, fiksert på vold og pupper og for å alltid gå med solbriller. Han er også kjent som skaperen av slåssespillserien Dead or Alive og den moderne utgaven av den gamle actionserien Ninja Gaiden.

Dead or Alive 4

Etter å ha forlat sin tidligere arbeidsgiver Tecmo etter en tvist om lønn og trakassering fikk han ny jobb hos Valhalla Game Studios, et firma som ble grunnlagt av hans tidligere kolleger. Der har han jobbet med et eller annet mystisk spillprosjekt. Hittil har han bare sagt om spillet at det er myntet på «jordboere», men snart får vi vite mer.

På Valhallas hjemmeside melder Itagaki at de har bestemt seg for å vise fram spillet på E3. Hva det enn er ser det ut til at det blir noe litt annerledes enn tidligere spill fra Itagaki og kompani:

- Fra før av har jeg laget fire unike spill: Dead or Alive, Ninja Gaiden, Dead or Alive Extreme og Ninja Gaiden: Dragon Sword. Denne kunngjøringen gjelder mitt femte unike prosjekt. Jeg vet ikke om fem unike spilltyper er spesielt mange eller ei, men jeg vet at hvert av dem var et paradigmeskifte for meg og en gave til dere, skriver Itagaki.

Altså ser det ut til at det blir en ny type spill for Itagaki på en eller annen måte. Om det er snakk om en annen sjanger, et nytt brukergrensesnitt eller om han bare skryter om at neste spill blir kulere enn de foregående vet vi ikke.

Uansett får vi vite svaret veldig snart, for E3 er bare noen dager unna.

Siste fra forsiden