Cities XL-utvikler stengt

Men spillet lever videre

Det er kroken på døra for franske Monte Cristo.

Den franske spillutvikleren Monte Cristo ble etablert i 1995, og har stått for en rekke spill, primært innenfor strategisjangeren. Mange av spillene deres er økonomiske strategispill, men de har også stått for utgivelser som Fire Department-serien.

Cities XL ble Monte Cristos siste spill.

Deres ferskeste utgivelse var Cities XL, et bybyggerspill i stil med Sim City-serien. Cities XL inkluderte i starten en MMO-komponent, men denne ble ingen suksess, og ble stengt for en tid tilbake. På det tidspunktet fortalte Monte Cristo at de ville lage et nytt og oppgradert Cities XL-spill for utgivelse i år.

Nå kan det se mørkt ut for det oppdaterte Cities XL-spillet, for denne uken stengte Monte Cristo dørene for godt. Eiere av originalen trenger imidlertid ikke bekymre seg; innloggingssystemet vil fortsette å fungere, og en ny (ikke navngitt) utgiver har overtatt rettighetene til spillet.

I en post på nettstedet Simtropolis takker Monte Cristo alle Cities XL-spillere og medlemmer av miljøet rundt spillet for deres bidrag til spillets utvikling.

Siste fra forsiden