Mer informasjon om Resident Evil 5

I følge Capcom kan vi i Resident Evil 5 vente oss enda flere zombier i stekende sol og åpne landskap, i det som skal bli en revolusjon for serien.

Resident Evil 5 ble bekreftet allerede i mars, men likevel har det vært vanskelig å få tak i informasjon om den neste oppfølgeren i den populære serien. I det japanske spillmagasinet Famitsu var det for noen dager siden en eksklusiv artikkel, som blant annet fortalte at Resident Evil 5 var under utvikling for Xbox 360 og PlayStation 3, uten at en Revolution-versjon var bekreftet.

I går gikk Capcom ut med litt mer informasjon, men snakker overraskende nok fremdeles ikke om noen utgivelse til Nintendo Revolution. Men revolusjon skal det likevel bli i følge Capcom, som forteller at "Resident Evil 5 vil revolusjonere serien, ved å levere et utrolig detaljnivå, realisme og kontroll". Det er ikke kjent om de vil jobbe med en helt ny spillmotor, eller videreutvikle og modifisere motoren som drev Resident Evil 4, for å korte ned arbeidet en del.

Alt tyder på at vi vil oppleve helt nye fiender som omsvermer vår hovedkarakter, som sies å være Chris Redfield. Capcom er tilbakeholden med konkret informasjon om nøyaktig hvordan fienden vil se ut, men forteller at det vil være mange av dem og at de vil snakke et underlig språk. Videre vil de være smartere og mer utagerende enn tidligere.

Oppfølgeren vil produseres av Jun Takeuchi, som tidligere har jobbet med Street Fighter 2 og Onimusha, og alt tyder på at serien nå vil ta steget ut åpne områder med stekende sol – noe som også vil være en vesentlig del av gameplayet. Chris Redfield blir fra tid til annen nødt til å oppsøke grotter for å kjøle seg ned. Alt tyder også på at kameravinkelen blir som i Resident Evil 4.

Foreløpig foreligger det ingen lanseringsdato, men vi kan neppe forvente noen lansering før tidlig neste år da vi går ut i fra at Xbox 360 og PlayStation 3-versjonene blir lansert samtidig. Resident Evil 5 skal visstnok være hovedprioriteten til Capcom akkurat nå.

Siste fra forsiden