Mercenaries 2 til Xbox 360?

Kun PlayStation 3-versjon av Mercenaries 2 er kunngjort sålangt, men utvikleren forteller nå at de vurderer Xbox 360.

Oppfølgeren til det kritikerroste Mercenaries fra 2005 har fremdeles ingen utgiver. I følge utvikleren Pandemic Studios har fjorårets utgiver LucasArts ingenting med oppfølgeren å gjøre, og det er utvikleren selv som eier rettighetene til franchisen.

Det er uklart hva den manglende utgiverinteressen skyldes. Nettstedet IGN spekulerer i at det enten er Pandemic som krever for mye penger eller at utgivere helst ønsker å gi ut spill de selv eier rettighetene til. IGN tok nylig kontakt med Pandemic for en oppdatering på situasjonen, og selv om de ikke fikk vite noe mer rundt utgiverproblemet, fikk vi vite at utviklerne har Xbox 360 i tankene:

– Det er mulighet for at det kommer på Xbox 360. Akkurat nå bruker vi utviklerverktøyet for PlayStation 3 og spillet er til PlayStation 3. Vi har ikke kunngjort noen annen versjon, men vi vurderer definitivt Xbox 360. Det er fortsatt tid, og vi har ikke utelukket Xbox 360, forteller en PR-ansvarlig hos Pandemic overfor IGN.

I likhet med forgjengeren vil Mercenaries 2: World in Flames gi spilleren et fritt gameplay i et svært interaktivt miljø. Franchisens konsept er å gi spilleren frihet til å gjøre akkurat det man selv vil. Som en leiesoldat har du tross alt ingen regler, bortsett fra de du selv finner på. Du får naturligvis oppdrag å forholde deg til, men som din egen sjef velger du selv hvordan du ønsker å løse dem. Du kan eksempelvis skyte hull i en bensintank på et kjøretøy slik at bensinen lekker ut, før du tenner en fyrstikk og kaster den mot bensinsølet slik at bilen eksploderer.

Hendelsene i oppfølgeren foregår i eksotiske og fargesprakende Venezuela, og verdenen denne gangen er større enn alle brettene fra forgjengeren til sammen. Det meste man finner på brettet brukes i kampen mot fienden, og vi loves en rekke nye kraftfulle våpen og kjøretøyer til disposisjon. I tillegg får vi en samarbeidsmodus, hvor en annen spiller når som helst i kampanjen kan komme inn for å bistå.

Pandemic forteller IGN at det vil komme nyheter om spillet de nærmeste månedene. Akkurat det kom forsåvidt ikke som noe sjokk på noen av oss.

Siste fra forsiden