Metal Gear Solid 4 er ferdig

En måned igjen til lansering

Konami har kunngjort at Metal Gear Solid 4 er ferdigutviklet.

En måned før Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots slippes over hele verden har Konami endelig kunngjort at spillet er ferdigutviklet. For å markere anledningen inviterte utvikleren spillpresse og gjester til en pressekonferanse hvor de viste nye klipp fra spillet og fortalte om deres ambisjoner med tittelen.

Ifølge Gamespot startet showet med en rekke morsomme reklamefilmer basert på Metal Gear Solid 4 og en ny trailer i beste Hollywood-stil. Deretter snakket Konami-sjef Fumiaki Tanaka og Metal Gear Solid-skaper Hideo Kojima om prosjektet. Kojima kom samtidig med en støtteerklæring til de som er lidenskapelig opptatt av spill:

– Spill utviklet for allmennheten har blitt vanlige i industrien. Det er ikke bare et japansk fenomen, men noe som skjer over hele verden. Nye markeder og muligheter åpner seg takket være denne trenden, og det er flott, men på den andre siden må vi ikke glemme den harde kjernen som lever og ånder for spill. De spillerne som regner spill som en egen subkultur, og som liker å sette seg ned og spille spill som gir dem energi og mot.

Han fortsetter:

– Vi utviklet MGS4 for de som elsker Metal Gear, men samtidig var jeg opptatt av at det kunne bli en ny vår for spill som ikke er myntet på allmennheten.

Kojima snakket også om hvor utfordrende utviklingsprosessen har vært, og forsikret nok en gang om at Metal Gear Solid 4 er det siste spillet i serien.

Snake bruker Ipod

Konami kunngjorde også at de har sikret seg flere avtaler med andre selskaper om bruk av Metal Gear-lisensen. Det blir også et par produktplasseringer i selve spillet. Snake får blant annet en egen Ipod han kan kose seg med mens han knekker nakker. Du kan finne ekstra låter mens du spiller, eller laste ned nye fra nettet.

For å få tilbake energien kan Snake leske seg med den japanske energidrikken Regain, men om denne er eksklusiv for den japanske versjonen er foreløpig uklart.

I Metal Gear Solid 4 får du også lov til å leke leiemorder fra middelalderen. Konami har samarbeidet med Ubiosft om å inkludere et Assassin's Creed-kostyme. Dette kostymet ble tidligere avslørt i en aprilspøk på Youtube, men det er nå klart at kostymet faktisk er i spillet.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots slippes over hele verden 12. juni.

Siste fra forsiden