Metal Gear Solid V hyllet spillere for full atomnedrustning, men Konami aner ikke hvorfor

I 2015, kun få dager etter lanseringen av Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, oppdaget fans en hemmelig videosnutt i spillet. Videoen, som du kan se over, skulle etter sigende låses opp dersom absolutt alle spillere valgte å desarmere sine atomvåpen i spillets flerspillermodus – en tilsynelatende umulig oppgave fordi man hele tiden kan bygge nye.

Snake må nok se langt etter en verden uten atomvåpen.
Konami

I helgen ble snutten plutselig låst opp, men spillerne må ikke være for raske med å gratulere seg selv. Ifølge Konami er det nemlig kun snakk om en feil.

Konami mangler svar

I en melding på Twitter bekreftet Konami at hendelsen knyttet til full atomnedrustning i spillet ble utløst for Steam-versjonen ved en feil. Antallet armerte atomvåpen hadde altså ikke nådd null, og Metal Gear-utvikleren har satt i gang en undersøkelse for å slå fast hva som kan ha skjedd:

– Vi vil dele mer informasjon så raskt som mulig, men dere kan fortsatt spille spillet som normalt og andre plattformer er ikke påvirket. Vi beklager bryderiet og forsikrer om at vi kommer til å undersøke saken og ta de nødvendige stegene for å unngå dette i fremtiden, skrev utvikleren.

Mens Konami tilsynelatende sliter med å finne svar har fans på sosiale medier raskt kommet frem til en rekke teorier. Enkelte gjetter på at en utvikler kan ha trykket på feil knapp, mens andre tror det er snakk om et bevisst stunt for å skape publisitet rundt Metal Gear Survive – som lanseres om to uker.

Folk flest mistenker imidlertid at én eller flere spillere har kludret med spillets filer for å lure serverne, og dermed låst opp videosnutten på uærlig vis.

Vi klinte til med toppkarakter for Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.
– Et perfekt farvel til en legendarisk spillserie, skrev vår anmelder »

Siste fra forsiden