Microsoft med håndholdt spillkonsoll?

I følge en omfattende artikkel på San Jose Mercury News, jobber Microsoft med et håndholdt system som skal spille spill og media.

Dean Takahashi er en person med nære bånd til toppene i Microsoft. Han skrev blant annet en bok om lanseringen av Xbox, og jobber nå med en bok om Xbox 360. Derfor er det fristende å ta ham seriøst når han nå uttaler seg kategorisk om et nytt Microsoft-prosjekt (som ikke er det allerede kunngjorte Origami).

I følge en artikkel han har skrevet for San Jose Mercury News, jobber Microsoft med et nytt håndholdt system som skal ta opp kampen med de håndholdte konsollene til Sony og Nintendo, samt Apples iPod. Prosjektet ledes visstnok av ingen ringere enn Jay Allard, som har med seg systemdesigner Greg Gibson og finanssjef Bryan Lee, som begge spilte svært viktige roller under utviklingen av Xbox 360.

Den nye konsollen vil i følge Takahashi kunne spille spill, musikk og video, og han tror at funksjonaliteten vil minne mye om Sonys PSP. I følge Xbox-guruen Peter Moore representerer Xbox-merket en stor mulighet, men om Microsoft skal inn i det håndholdte markedet må de ha mer enn en egen versjon av iPod å by på.

Artikkelen forteller også at et selskap som heter Transmeta i fjor satt 30 av sine ingeniører til å jobbe med et topphemmelig prosjekt for Microsoft, og påpeker at Transmeta har mye erfaring i å lage brikker som yter mye samtidig som de bruker lite strøm.

Det ser fortsatt ut til at vi må vente en stund før vi får se noe til dette prosjektet i butikkene. Teamet til Greg Gibson var inntil i fjor høst opptatt med Xbox 360, og Takahashi sine kilder sier at de forventer lanseringen vil finne sted i 2007 eller 2008.

Siste fra forsiden