Microsoft med Wiimote?

Rykter om ny kontroll

Microsoft skal visstnok jobbe med å utvikle en egen bevegelsesfølsom kontroll.

Av de tre store konsollene som er på marked i dag er det bare Microsoft som ikke har noen form for bevegelsesfølsomhet knyttet til sin maskin. Nå verserer det rykter om at Microsoft i nær fremtid håper å utgi en helt ny kontroll som skal ta opp kampen mot Nintendos Wiimote.

En enkel skisse slik utvikleren husker prototypen fra Microsoft. (Illustrasjon: MTV News)

MTV News har snakket med en utvikler som skal ha kjennskap til prosjektet. Av hensyn til forholdet til Microsoft ønsker han ikke å fremstå med navn, men anonymt er han ikke redd for å gi hele affæren det glatte lag:

– Hele greia er en forbanna katastrofe. Microsofts markedsavdeling vil ha den bare for å matche Wii punkt for punkt.

Utvikleren hevder kontrollen er til forveksling lik Wiimote, men at den har flere funksjoner. Istedet for et Nunchuk-tilbehør er den analoge spaken plassert på selve kontrollen sammen med fire knapper. Det skal også være en innebygd mikrofon i kontrollen, mens Wiimote «bare» har en høyttaler.

Prosjektet har visstnok vært i gang siden august i fjor, og det skal være Microsoft-eide Rare som jobber med brukergrensesnittet og utseende på kontrollen. Rare har mye erfaring fra spillbransjen med blant annet titler som GoldenEye og Banjo-Kazooie , men skal ha store problemer med å få ferdig sin del av prosjektet i tide.

Utvikleren forteller at Rare også jobber med et nytt avatar-system som skal konkurrere med Nintendos Mii-er. Figurene i dette systemet skal være mer grafisk avanserte en Mii-ene, selv om utseende deres er mer generisk.

MTV News har snakket med andre utviklere, men ingen av dem kan bekrefte saken. Mange av dem har likevel hørt rykter om at Microsoft jobber med en ny bevegelsesfølsom kontroll, men vet ikke om dette dreier seg om noe mer en et konsept eller en prototype.

I følge kilden håper Microsoft å ha kontrollen ferdig mot slutten av året. Microsoft vil ikke kommentere saken.

Siste fra forsiden