Microsoft og Nintendo ser fremover

Legger planer for nye konsoller.

Vi begynner nå å bevege oss mot enden av denne generasjonens konsoller - og de store selskapene legger allerede planer om de nye plattformene.

Microsoft går for ATI

Fudzilla rapporterer nå at ATI har vunnet kampen om neste-generasjon Xbox. I tillegg skal bakoverkompatibilitet være i fokus. Gamezine meldte sommer om "Project Phoenix", kodenavnet til den nye Xbox-konsollen. Ifølge nettsiden skal den nye konsollen ikke bare kunne spille Xbox 360-spill, men også kjøre de betraktelig bedre. De skal visstnok bli forbedret med blant annet flere bilder per sekund og bedre antialiasing. Med et spillbibliotek som Xboxen har er det ikke rart at dette prioriteres.

Nintendo velger Nvidia

Anonyme kilder som hevder å være en del av Nintendos konsollutvikling kan nå informere om en lukrativ avtale med Nvidia. Nintendo skal ha inngått en avtale om å bruke Nvidias Tegra-kort i den nye håndholdte maskinen. Kortet ble utviklet til bruk i blant annet Microsofts Zune HD. I juni konstaterte en representant for Nvidia at Tegra-kortet skulle stå for rundt 50 prosent av Nvidias omsetning i de kommende årene, noe som forbløffet markedsanalytikere. Med tanke på DSens rundt 110 millioner solgte enheter, kan det nå antas at det var nettopp dette som lå bak annonseringen.

(Kilde: Develop)

Siste fra forsiden