Call of Duty - PlayStation

Microsoft og Sony inngår avtale for 10 år med Call of Duty på PlayStation

Kommer etter at FTCs nyeste forsøk på å stoppe Activision Blizzard-oppkjøpet ble avvist.

Activision Blizzard

Etter flere måneder med kriging har Sony omsider takket ja til Microsofts avtale om fremtidige Call of Duty-lanseringer på PlayStation. Det bekreftet Xbox-sjef Phil Spencer søndag.

Avtalen garanterer at Call of Duty-serien holder seg på PlayStation i ti år etter at Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard er fullført. Som The Verge melder hadde Xbox-makeren tidligere lovet Sony tilgang på samtlige Activision-spill, men avtalen gjelder nå kun for Call of Duty.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Sony har lenge vegret seg for å skrive under på avtalen. At selskapet nå snur kan være et tegn på at det anser slaget som tapt, etter at amerikanske myndigheter mislykkes i sitt forsøk på å blokkere Activision Blizzard-oppkjøpet.

Konkurransetilsynet FTC fikk forrige uke avslag i retten, der det hadde argumentert for at oppkjøpet var ødeleggende for konkurranse i spillmarkedet. FTC anket dommen, men også anken ble avvist.

Dermed peker alt i retning av at Microsoft får lov til å kjøpe Activision Blizzard – i hvert fall i USA. Britiske myndigheter er fortsatt motstander av oppkjøpet, men partene skal nå begynne nye forhandlinger.

Fristen for å få gjennom avtalen var tidligere satt til 18. juli. Britene utsatte denne nylig til 29. august, så Microsoft har seks uker på seg til å overtale CMA – Competition and Markets Authority – til å ombestemme seg.

LES OGSÅ: Microsoft forventer PlayStation 5 Slim-lansering en gang i år »

Siste fra forsiden