Microsoft og Sony med felleskonsoll?

Tidligere Sony-sjef er ganske sikker på en omveltende fremtid.

Sony og Microsoft har vært erkerivaler helt siden sistnevnte kom inn på konsollmarkedet i 2001. Da var det Xbox mot PlayStation 2, mens i dag er det Xbox 360 som kjemper med PlayStation 3.

Levetiden til disse nye konsollene ventes å bli lang, spesielt med kontrollnyheter som PlayStation Move og Kinect. Likevel er det ingen tvil om at de før eller senere kommer til å skiftes ut.

Blir det et ekteskap?

David Reeves (i dag i Capcom) var tidligere sjef for Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), og tror fremtiden vil gi oss samarbeid fremfor økt konkurranse.

– Nye konsoller er forferdelig dyrt å lage. Før eller senere kan det hende at det blir så dyrt at Microsoft og Sony inngår et samarbeid. Jeg tror dette er rundt 10-15 år unna, sier Reeves til CVG.

Og han fortsetter:

– Jeg tror ikke det vil skje med neste generasjons konsoller, men kanskje generasjonen etter der igjen. Nå kan det hende andre også finner sammen selvsagt, slik som for eksempel Google og Microsoft.

Reeves er ikke den første som kommer med slike spådommer, men enn så lenge virker konkurransen skarp og livlig nok til at rivaliseringen helt sikkert fortsetter en stund til.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden