Microsoft ønsker å stenge Lionhead og avlyser Fable Legends

Legger samtidig ned dansk studio.

Microsoft Studios

Microsoft forteller mandag at de har besluttet å avbryte utviklingen av Fable Legends, og at de er i samtaler med de ansatte om å legge ned studioet bak spillet, Lionhead Games.

Max: The Curse Of Brotherhood-utvikleren legges også ned.
Microsoft Studios

I tillegg må danske Press Play, som blant annet har stått for spillene Max and the Cursed Brotherhood og Kalimba, også legge opp. I det siste har de jobbet med et overlevelsesspill under kodenavnet Project Knoxville – dette blir det da ikke noe av.

– Dette har vært tunge avgjørelser å ta, og vi har ikke tatt lett på saken. Det er heller ikke noe som representerer disse utviklingsteamene – vi er svært heldige som har talentet, kreativiteten og pågangsviljen til folk ved disse studioene, står det i oppdateringen.

Microsoft lover å hjelpe de som står uten jobb med å finne seg nytt arbeid, enten hos Xbox eller andre steder i bransjen.

Lang levetid for Lionhead

Fable Legends kom aldri i mål.
Microsoft Studios

Lionhead var lenge arnestedet til spillutviklerlegenden og grunnlegger Peter Molyneux. Med spillserier som Black & White, Fable og The Movies er studiet et av Storbritannias mest kjente. Molyneux forlot det Microsoft-eide selskapet i 2012 til fordel for et nytt studio kalt 22Cans.

Dersom studioet nå legges ned – og det virker som om det ligger i kortene – betyr det et stort tap for det britiske utviklingsmiljøet.

Det har ikke vært lett for studioet å fullføre Fable Legends. Siden avdukingen i 2013 har spillet gått fra å være et betalt produkt til å bli et gratisspill, mens flere betatester har gitt spillerne en smakebit av det hele.

Vi så Fable Legends sist i 2014, og hadde da noen innsigelser.
– Det neste Fable-spillet ser ikke helt ut til å vite hva det vil være »

Siste fra forsiden