Microsoft prøver visstnok å kjøpe opp Obsidian

Pillars of Eternity-studioet kan gå til Xbox.

Obsidian Entertainment

Obsidian Entertainment, utvikleren bak spill som Knights of the Old Republic 2, Fallout: New Vegas og Pillars of Eternity-serien, kan snart få nye eiere. Ifølge rykter er Microsoft ute etter å kjøpe opp studioet, og en offisiell kunngjøring skal være forestående.

Obsidian har gitt oss spill som Knights of the Old Republic 2.
LucasArts, Disney Interactive

Kilder som skal ha kjennskap til saken forteller til Kotaku at avtalen er så godt som i boks. Både Microsoft og Obsidian har foreløpig unngått å kommentere saken, men det skal altså bare være et spørsmål om tid før samarbeidet vil bekreftes.

Bygger imponerende utviklerstall

Etter det som må beskrives som beskjedne resultater for Xbox One, har Microsoft brukt 2018 på å styrke konsollens fremtidige spillbibliotek.

Under årets E3-messe kunngjorde selskapet oppkjøp av blant annet Ninja Theory (Senua's Sacrifice), Playground Games (Forza Horizon 4) og Undead Labs (State of Decay 2). Dersom denne ukens rykter stemmer blir Obsidian det nyeste studioet i rekkene, som sikrer Microsoft en solid aktør på rollespillfronten.

Og rollespill skal det bli, da Obsidian allerede er i gang med sitt neste prosjekt. Foreløpig vet vi så godt som null og niks om hva utvikleren jobber med nå, annet enn at spillet skal gis ut av Private Division – en indiefokusert underdivisjon av Grand Theft Auto-utgiver Take-Two Interactive.

Nå får Xbox One støtte for mus og tastatur.
Utviklere må selv velge om de vil benytte seg av muligheten »

Siste fra forsiden