Nå får Xbox One støtte for mus og tastatur

Microsoft åpner døren, men utviklere må selv velge om de vil benytte seg av muligheten.

Xbox One får snart støtte for mus og tastatur.
Audun Rodem, Gamer.no

Fans har etterspurt det helt siden lanseringen av Xbox One, og nå er mus og tastatur-støtte omsider på vei til konsollen. Det ble bekreftet under denne ukens Inside Xbox-sending.

Microsoft og Razer inngår et samarbeid om å bringe nye mus og tastatur-kombinasjoner til Xbox One.
Microsoft

Ifølge Xbox-sjef Phil Spencer blir Warframe – et gratis skytespill fra Digital Extremes – det første spillet som kan spilles med mus og tastatur på Xbox One. Utvalgte medlemmer av Inside Xbox-programmet vil få muligheten til å teste ut funksjonen en gang i oktober, før den deretter rulles ut for samtlige brukere etter hvert.

På sine nettsider forteller Microsoft at de fleste mus og tastatur-kombinasjoner skal fungere på konsollen. Selskapet har riktignok også inngått et samarbeid med Razer, for å levere «den beste mus og tastatur-opplevelsen».

Opp til hver enkelt utvikler

Debatten rundt bruk av mus og tastatur på konsoll har gått i mange år, og dreier seg i korte trekk om at noen kan få urettferdige fordeler dersom de kjøper riktig utstyr. Microsoft forsikrer imidlertid om at planen er å la utviklere velge hvorvidt de ønsker å benytte seg av funksjonen eller ikke.

– Vi kommer ikke til å tvinge mus og tastatur-støtte på et spill som ikke er designet for deg. Utvikleren eier den kreative visjonen for spillet, og hvis deres spill kun kan spilles med håndkontroller er det helt greit for oss. Vi lar utviklerne ta kontroll over den delen, forklarer Spencer.

Xbox-sjefen pekte også på spill som kun kan spilles med mus og tastatur, og som derfor ikke har vært tilgjengelige på konsoll. Med den kommende funksjonen på Xbox One kan de spillene også oppleves av konsollspillere, gitt at utviklerne er interesserte.

Spencer hadde ingen nyheter å komme med angående spill, men lovte flere avsløringer i november, på Microsofts X018-arrangement.

Overwatch vil nok ikke benytte seg av den nye Xbox One-funksjonaliteten.
Blizzard vil ikke at spillere bruker mus og tastatur på konsoll »

Siste fra forsiden