Microsoft - Minecraft

Microsoft: – Vi opplever den største pågangen av spillere noensinne

Jobber hardt med å holde serverne gående – og kommer med gave til Minecraft-spillerne.

Audun Rodem, Gamer.no

Korona-krisen har også rammet spillindustrien, ikke minst i form av økt pågang som følge av at mange flere mennesker holder seg hjemme og benytter seg av digital underholdning.

Sony har allerede meldt om nye utfordringer knyttet til nettstabilitet, og nå har også hovedkonkurrenten Microsoft kommet med en korona-relatert oppdatering på sine hjemmesider.

Selskapet melder at pågangen fra spillere aldri har vært større enn den er nå.

Jobber med å imøtekomme økningen

– Mange bruker spilling til å holde kontakten med vennene sine mens de praktiserer sosial distansering, og vi ser akkurat nå en etterspørsel etter spilling blant våre kunder som mangler sidestykke, skriver Xbox-sjefen Phil Spencer.

Microsoft slipper gratis utdanningsinnhold til Minecraft.
Mojang

Spencer sier Microsoft aktivt overvåker ytelse og brukermønstre for å optimalisere tjenestene for kundene sine og imøtekomme den nye, sterke veksten i etterspørsel.

I motsetning til Sony melder Microsoft imidlertid ikke om konkrete konsekvenser i form av for eksempel struping av nettverkstrafikken på nåværende tidspunkt.

I likhet med en del andre aktører i spillbransjen kunngjør Microsoft samtidig også et aldri så lite gratistilbud i forbindelse med den pågående pandemien.

På de offisielle Minecraft-sidene opplyses det at Minecraft nå får gratis, utdanningsrelatert innhold i form av en bunke «educational worlds» som blir tilgjengelig til og med den 30. juni i år. Innholdet kan lastes ned via Minecraft-markedsplassen.

Les også: Microsoft la ut dato for Xbox Series X, men ombestemte seg igjen »

Siste fra forsiden