Microsoft kjøpsplaner

Microsoft vurderte blant annet å kjøpe Sega og Bungie

Ønsket å styrke Game Pass-tilbudet med flere oppkjøp.

Sega

10. november 2020 sendte Xbox-sjef Phil Spencer en e-post til Microsoft-sjef Satya Nadella. Spencer ba om tillatelse om å inngå forhandlinger for oppkjøp av Sega, en av flere utviklere Microsoft hadde på ønskelisten sin.

Microsofts potensielle kjøpsplaner ble avslørt i forbindelse med den nyeste høringen om selskapets kjøp av Activision Blizzard. The Verge var først ute med å skrive om e-posten, der Spencer forklarer at Sega hadde vært et godt tilskudd til Game Pass-biblioteket.

– Vi mener at Sega har bygget en velbalansert portefølje med spill på tvers av markedssegmenter med global geografisk appell, som vil hjelpe oss med å akselerere Xbox Game Pass på både konsoll og [andre plattformer], skrev Spencer.

Flere mål

Microsoft ønsket seg også Bungie, men Destiny-utvikleren ble til slutt ble kjøpt av Sony.
Bungie

Akkurat hva som skjedde videre er uklart, men et halvt år senere var Sega fortsatt på listen over kjøp som Microsoft vurderte. Der hadde det selskap av blant annet Hades-utvikler Supergiant Games, Hitman-studioet IO Interactive, Pokémon GO-teamet Niantic og Bungie.

Sistnevnte ville – ifølge interne dokumenter – gi Microsoft en verdifull spillserie i Destiny. Videre ville Bungie kunne bistå med utvikling av «live service»-spill for resten av Xbox Game Studios-stallen. Det skulle riktignok vise seg at Sony hadde akkurat samme plan, og det endte med at PlayStation kjøpte Bungie i fjor mens Microsoft satset på Activision Blizzard.

Overtakelsen av selskapet bak Call of Duty og Diablo ble først kunngjort i januar 2022, men er enda ikke godkjent. Microsoft jobber nå med å overbevise britiske og amerikanske myndigheter om at kjøpet ikke vil ødelegge for konkurranse i spillmarkedet.

LES OGSÅ: Sony vil ikke dele PlayStation 6-detaljer med Activision dersom Microsoft-kjøpet gjennomføres »

Siste fra forsiden