Midway dropper lisenser

Fram med slaktekniven

Midway sliter fortsatt med økonomien, og dropper et par av sine spillserier.

Midway startet i august en effektiviseringsplan som skulle flytte selskapets midler til lovende spillprosjekter på bekosting av svakere spill. Som et led i planen droppet de et planlagt krimspill og sa opp store deler av sitt Austin-studio.

Har Midway forlatt NBA Ballers?

Nå har den amerikanske spillutgiveren tatt nye skritt for å bedre sin svake økonomi. Ifølge Gamespot har Midway nemlig droppet to lisenser. Den ene skal ha vært en av Midways internt utviklede serier, mens den andre ble produsert av et eksternt studio.

Midway ville ikke offentliggjøre hvilken lisenser de har droppet, men de forsikrer om at de beholder avtalene med TNA og DC Comics.

Lisensene som kanselleres skal være fra forrige konsollgenerasjon, og mulige kandidater er basketspillet NBA Ballers, de amerikanske rettighetene til Lord of the Rings Online og flere Cartoon Network-lisenser.

Den kanskje mest profilerte av Midways lisenser er Epics Unreal Tournament, og en talsmann for Midway ville ovenfor Gamespot verken bekrefte eller avkrefte om dette er den tredjepartslisensen som rammes av slaktekniven.

Midway må betale for kanselleringene, og har budsjettert nye tap på 30 millioner dollar (ca. 200 millioner kroner) for dette kvartalet.

Siste fra forsiden