Minecraft-beta får dato

Internettsuksessen tar et stort skritt mot en ferdig utgave.

Det nedlastbare spillet Minecraft har solgt godt over 700 000 kopier direkte fra utvikleren, og det før det i det hele tatt har kommet inn i beta.

Bygg ditt eget slott i Minecraft.

Nå er det imidlertid snart slutt på «alpha»-dagene. 20. desember går spillet inn i beta, og på det tidspunktet vil utviklerne fokusere mer på finpuss og innhold. De vil også begynne å legge til en slags historie til spillet, og et mål man kan spille mot.

Testing og stabilitet vil få økt fokus, og det vil derfor ta lengre tid mellom oppdateringene. Det fortelles også at spillet gradvis vil få større støtte for modifikasjoner.

Medaljens bakside er at prisen går opp til 14,95 euro (i dag koster det litt under ti euro). Dessuten vil utviklerne ikke lenger love at de som kjøper spillet etter at det har gått inn i beta skal få gratis tilgang til «alt fremtidig innhold».

Med det mener de at kjøpere vil få alle oppdateringer frem til den ferdige versjonen (samt bug-oppdateringer til denne), men at de ikke lover at eventuelle fremtidige utvidelser blir gratis for nye kunder. «Alpha»-kunder trenger ikke å bry seg med dette, for utviklerne vil holde løftet de allerede har gitt til disse.

Hvis du mot formodning ikke har fått med deg hva Minecraft er for noe, kan du lese vår artikkel om spillet. Denne er fra en tidligere versjon, men er likevel rimelig representativ. Vi har også tips til hvordan man kan overleve i spillet, samt et intervju med skaperen.

Siste fra forsiden