Minecraft får lanseringsdato

Og snart får vi flere spennende nyheter.

Minecraft har solgt nesten to millioner kopier, og samlet solgt for nesten 200 millioner kroner – og det uten å være ferdig enda. Nå har den svenske utvikleren bak spillet kunngjort nøyaktig når fullversjonen av Minecraft skal lanseres.

Han velger å gå for akkurat samme dato som The Elder Scrolls V: Skyrim, nemlig 11. november 2011 (11/11-11).

Det er imidlertid viktig å få med seg at utviklingen av Minecraft kommer til å fortsette som før frem til (og faktisk også etter) datoen. Det vil si at nye funksjoner vil legges til ved jevne mellomrom, og at den ferdige versjonen ikke vil være radikalt ulik den versjonen som var tilgjengelig uken før.

Snø og regn side ved side.

Akkurat nå jobbes det forøvrig med en ny betaversjon, som kommer til å inkludere regn og snøvær (avhengig av hva slags landskapstype du er på). Regn vil gjøre ting våte (og slukke eventuelle branner), mens snø vil legge seg på bakken. Samtidig blir verden mørkere, og det vil kunne lyne og tordne.

Den neste versjonen kommer også med «achievements», altså en rekke små belønninger du får for å oppnå ulike ting i spillet. Planen er å lansere denne versjonen i løpet av neste uke.

Versjonen etter dette får også en spennende nyhet. Den vil nemlig inkludere elementer fra en modifikasjon som kalles «piston mod». Her vil du kunne lage intrikate maskinerier, ved hjelp av en ny type blokker og «redstone-ledninger». I stedet for at jeg forklarer nyheten her, kan du se en forklarende video fra modifikasjonen:

Spennende?

Siste fra forsiden