Minecraft får Oculus Rift-versjon

Opplev blokkeland med VR-brillene neste år.

Microsoft

Det enormt populære sandkassespillet Minecraft vil neste år kunne spilles med Oculus Rift, fortalte Mojang under onsdagens Oculus Connect-konferanse. Ifølge Mojangs Lydia Winters er det Windows 10-versjonen av Minecraft som får støtte for VR-brillene, og etter planen vil VR-utgaven lanseres en gang til våren.

Minecraft har dermed gjort helomvending etter at spillskaper Markus «Notch» Persson i fjor annonserte at spillet absolutt ikke ville komme til Oculus Rift. Perssons uttalelse fulgte nyheten om at Facebook kjøpte opp Oculus-utvikleren, noe han overhodet ikke ville være en del av.

Neste år kan du se dette i VR-brillene dine.

Seks måneder senere ble Minecraft imidlertid solgt til Microsoft, og spillets nye eier har tydeligvis ikke like store problemer med den sosiale media-giganten.

Xbox One-spill på Oculus Rift

Under en pressekonferanse i juni annonserte Oculus VR at de hadde inngått et samarbeid med Microsoft om å utvikle tjenester for VR-brillene. Ifølge Microsoft vil man kunne oppleve Xbox One-spill med Oculus Rift ved å strømme dem fra konsollen til Windows 10, og i tillegg skal alle som skaffer seg Oculus Rift få med en Xbox One-kontroller på kjøpet.

På den samme konferansen fikk vi også se hva vi kan vente oss av den endelige utgaven av Oculus Rift når den lanseres i første kvartal av 2016. Du kan lese vår gjennomgang av brillenes funksjoner her.

Sony omdøpte nylig sin VR-satsning.
Adjø Project Morpheus – hallo PlayStation VR »

Siste fra forsiden