Adjø Project Morpheus – hallo PlayStation VR

Sony døper om VR-satsingen sin.

Skjermbilde av video

Det siste året har vi blitt vant til å omtale Sonys VR-satsing som Project Morpheus. Det stopper i dag.

Under sin presentasjon på Tokyo Game Show tirsdag morgen, fortalte selskapet at VR-brillene nå går under det mer strømlinjeformede navnet PlayStation VR. Navnebyttet kom i tandem med en ny trailer for prosjektet.

Ingen slippdato ble avslørt i denne omgangen, men brillene skal være tilgjengelige for prøving på messegulvet under Tokyo Game Show.

VR-året 2016

eVi har tidligere fått høre at brillene skal slippes i begynnelsen av 2016 en gang, antageligvis rundt samme tid som konkurrentene Oculus Rift og HTC Vive.

Gøy, da. (Skjermbilde av trailer)

Av de tre er det Vive og Oculus som skilter med best oppløsning – begge har 1080x1200 per øye. Vive har spesifisert i at headsettet kan spores over 4,5 kvadratmeter ved hjelp av en sensor, mens Oculus har en lignende kamerateknologi planlagt for lanseringen.

Sonys VR-briller er tiltenkt kun PlayStation 4, mens de andre sikter seg inn på det åpnere PC-markedet. Slik sett kan Sony slippe å tenke på å få maskinvaren til å fungere på forskjellige konfigurasjoner. PlayStation VR har litt lavere oppløsning enn de to andre, og har så vidt vi vet ingen romsporing lik Oculus og Vive.

Derfor vil «Virtual Reality» revolusjonere også utenfor spillbransjen »

Se PlayStation VR-traileren. (Video: Sony)

Siste fra forsiden