Misnøye blant de digitale krigerne

Infinity Ward hisser på seg COD4-spillere med en svært kontroversiell patch.

Selv om det snart er to år siden kritikerroste Call of Duty 4 ble sluppet, lever førstepersonskytteren enda i beste velgående. På daglig basis skytes trolig noen hundretusen kuler bare fra norske spillere, og tar vi med resten av verden snakker vi trolig om millioner av digitale masser bly i supersonisk fart.

At spillet er såpass populært er selvsagt sterkt relatert til spillets utviklere, Infinity Ward, som har kontinuerlig arbeidet med spillet til den dag i dag. Siden spillet ble lansert har eksempelvis PC-utgaven fått sju større patcher. Og det er nemlig siste patch til Xbox 360- og Playstation 3-utgavene som nå skaper stor furore blant spillere verden over.

Den aktuelle patchen er i utgangspunktet laget for å forhindre hackere som benytter seg av uærlige modifikasjoner til å avfyre semiautomatiske-våpen som helautomatiske. Patchen har forhindret dette ved å legge inn en pause på et halvt sekund mellom hvert skudd. Det høres kanskje ikke mye ut, men patchen har likevel skapt stor kontrovers ettersom de fleste erfarne spillere klarer å avfyre et semiautomatisk-våpen langt kjappere uten juks.

Patchen har faktisk skapt såpass stor uro blant COD4-fansen at både flere klaner og spillere har forlatt spillet, eller truer med å gjøre det. For å gjøre det hele litt verre spekuleres det nå i om Infinity Ward, som antageligvis normalt sett ville endret patchen, ikke vil gjøre noen endringer grunnet Modern Warfare 2.

Det høyt avventede spillet, som er oppfølgeren til Call of Duty 4, forventes nemlig å overta flerspiller-tronen fra den regjerende mesteren, ergo blir spørsmålet om Infinity Ward ignorerer fansen i tro om at de uansett skaffer seg oppfølgeren.

(Kilde: blpgaming.com)

Siste fra forsiden