Slutt for britisk utvikler?

Moderselskap vurderer nedleggelse

Studioet som tidligere het Core Design kan være ferdig.

Det britiske medieselskapet Rebellion (som eier tre spillstudioer og tegneserieutgiveren 2000 AD) vurderer nå å legge ned sitt Derby-studio. Dette studioet ble kjøpt fra Eidos (nå Square Enix Europe) i 2006.

Husker du denne karen?

– Vekst kan være smertefullt, spesielt i dagens økonomiske klima, og vi har blitt nødt til å ta en gjennomgang av hvordan vi opererer vårt studionettverk. Vi undersøker nå behovet for Derby-studioet, sier Rebellion-sjef Jason Kingsley.

Ifølge britiske kilder skal flere ansatte ved studioet allerede ha mistet jobben, men Kingsley forsikrer om at ingen avgjørelser er tatt:

– Ingen har blitt sagt opp av Rebellion i over ett tiår, og Derby-studioet er fortsatt i virksomhet mens vi vurderer mulighetene. For øyeblikket konsulterer vi de ansatte for å få høre deres tanker og finne den beste mulige fremtiden for Derby-studioet.

I de siste årene har Rebellion Derby skuffet stort, med spill som Shellshock 2. Men dette er utvikleren som tidligere het Core Design, et navn de fleste med hjerte for spill kjenner.

Core Design er mest kjent for å ha skapt Tomb Raider-serien, men har også flere andre spillklassikere på rullebladet. De har nemlig stått for alt fra Rick Dangerous til Project Eden.

Siste fra forsiden