Sandstorm og krig i Dubai

Moralsk krigføring

2K Games børster støvet av Spec Ops for å dekke det med sand.

Spec Ops er en serie taktiske actionspill som opprinnelig ble utviklet av amerikanske Zombie Inc. Serien ble aldri noen stor suksess, og her i Europa er den nærmest ukjent. Siste spill i serien ble sluppet for åtte år siden, men nå har eier Take-Two Interactive og deres underavdeling 2K Games bestemt seg for å prøve på nytt.

Spec Ops: The Line foregår i emiratet Dubai på den arabiske halvøya. Etter en voldsom sandstorm er Dubai redusert til en inntørket ruin dekket av sand. USA sender major John Konrad og hans skvadron for å hjelpe overlevende med å evakuere, men mister kontakten med dem.

Når et svakt nødsignal oppdages sendes en gruppe spesialsoldater for å redde Konrad og andre eventuelle overlevende. Du spiller en av disse spesialsoldatene, og dere oppdager snart at noe har gått veldig galt i hodet til Konrad. Ruinene er fulle av fiendtlige soldater, og hele ruinbyen har blitt en krigssone. Ifølge spillets hjemmeside må vi i kampens hete ta vanskelige moralske valg, uten at dette utdypes nærmere hva disse går ut på.

Selve spillet vet vi imidlertid mer om. Den ferske traileren viser et actionspill i tredjeperson hvor en soldat bruker omgivelsene for å unngå kuler og raketter fra hissige motstandere. Nokså normal kost for moderne actionspill med andre ord, men det ser ut til at omgivelsene kan endre seg og gjøre trygge skjulesteder til farlige feller.

Spec Ops: The Line utvikles av ukjente Yager i Tyskland. Det kommer til PC, PlayStation 3 og Xbox 360.

Siste fra forsiden