Mørket senker seg over Cities: Skylines

Klart for nattemoro i spillets første utvidelse.

Bybyggerspillet Cities: Skylines vil snart få sin første utvidelse, melder utvikler Colossal Order. Utvidelsen, som har fått navnet After Dark, introduserer en dag/natt-syklus og lar spillere for første gang utforske byene sine etter solen har gått ned.

Ifølge utvikleren byr natten på store endringer i innbyggernes oppførsel, som betyr mindre trafikk og redusert effektivitet i noen områder. Natten åpner også for en rekke nye muligheter, og spillere vil for eksempel kunne sette opp fritidsområder som er mer populære etter solnedgang.

Dag/natt-syklusen blir en gratis oppdatering for alle som eier spillet, mens flere nye funksjoner blir tilgjengelige for de som velger å kjøpe hele utvidelsen. After Dark lover blant annet å introdusere nye transportmetoder, et nytt fengselssystem, internasjonale flyplasser og et utvidet strandtilbud for innbyggerne dine.

Reddet bybyggersjangeren

Utvikleren har foreløpig ikke annonsert når vi kan vente oss utvidelsen eller hvor mye den vil koste, men bybyggerfans har lært at det å måtte vente ikke alltid er en dum ting. Det tok to år fra EAs katastrofale SimCity-lansering i 2013 før Cities: Skylines dukket opp og reddet sjangeren.

Vår anmelder lot seg imponere da han prøvde spillet tidligere i år og beskrev det som et meget vellaget og velfungerende bybyggerspill:

– Det å planlegge og plassere ut veier, bygninger, strøm og vann er intuitivt og enkelt. Samtidig er det masse innhold å ta tak i, og den potensielle størrelsen til byen er enorm, skrev han.

Flittig bybygger gjenskapte Grand Theft Auto V-byen:
Slik ser Los Santos ut i Cities: Skylines »

Siste fra forsiden