StarCraft II

Møt de som skal kommentere StarCraft-ligaen vår

Her er castingteamet og deres forventninger til SteelSeries StarCraft League.

Illustrasjonsbilde som viser kampen mellom Snitchables og Evire i StarCraft II-turneringen vår i høst.
Gamer.no

Dette er SteelSeries StarCraft League:

Vis mer

Konkurranseform: Liga
Premiepott sesong 1: 10 000 kroner
Premiepott sesong 2: 30 000 kroner

Tidsplan:

Kvalifisering til Premier Division: 8. mars.
Kvalifisering til Second Division: 9. mars
Påmelding Third Division: 10. mars
Oppstart liga: 17. mars

Castingteam:

Eskil «Fearsome» Uggen
James «James» Kildefelt
Preben «Prebs» Johnsen

Regler:

Vi har to regelsett. Ett for samtlige turneringer på Gamer.no og et for denne konkrete ligaen.

Om to uker går startskuddet for SteelSeries StarCraft League her på Gamer.no. Det er leserne selv som har valgt spillet, og det ventet oppmøte fra landets aller beste StarCraft II-spillere når ligaen starter mandag 17. mars.

Ligaen gjennomføres som et samarbeid mellom Gamer.no, SC2.no og SteelSeries og pågår i ti uker. Deltakerne deles inn i tre nivåer; Premier Division, Second Division og Third Division. Kvalifiseringen for de to øverste nivåene foregår førstkommende helg, mens påmeldingen til det tredje nivået åpner mandag 10. mars. Det er ubegrenset med plasser i Third Division.

Meld deg på kvalifiseringen til Premier Division (8. mars) »

Meld deg på kvalifiseringen til Second Division (9. mars) »

Det er 10 000 kroner i premiepotten i den første sesongen, hvorav 4000 kroner går til førsteplass.

Casting med konkurranser hver mandag

Hver mandag fra klokken 19:00-23:00 vil det være livesendinger fra det øverste nivået. Her kan du forvente kamper mellom de aller beste spillerne i Norge.

Mellom kampene vil det blant annet være konkurranser, der premiene er coaching av masterspillere og mulighet til å spille med og mot deltakere fra Premier Division.

Gamer.no har hørt med de tre casterne Eskil «Fearsome» Uggen, James «James» Kildefelt og Preben «Prebs» Johnsen om hvilke forventninger de har til den kommende konkurransen og hva seere kan vente seg.

Mange norske talenter

– Personlig gleder jeg meg mest til å se de ulike talentene vise at de kan gruse selv Snute og TargA! Spesielt Creamcake, Icho, Eiki og Scyher, Snitchables og King er spennende navn, for å nevne noen, forteller Uggen.

Les også
Anmeldelse:

Han har tidligere vært kommentator på blant annet SpillExpo 2013, bLAN, WCS Challenger-kvalifiseringen og NSL-finalen. Han forteller at det er mange spillere å se opp for i denne ligaen, og valget av landslag blir neppe enklere når den første sesongen er over.

– Jeg gleder meg veldig til å caste kampene og håper å vise frem nøyaktig hvor brilliante disse spillerne er sier Uggen.

Ved sin side får han hjelp av James «James» Kildefelt, en journaliststudent med stor kjærlighet for alt som har med spill å gjøre.

– Casting gir meg en annen mulighet ti lå dele gleden som spill gir meg, forteller Kildefelt.

På lik linje med Uggen er han spent på hvilke talenter som blomstrer i ligaen.

– Siden jeg føler meg litt ukjent med norske StarCraft II-spilere, håper jeg at ligaen viser frem nye talenter, ansikter og tilskuerfavoritter. Jeg ser virkelig frem til castingkveldene, forteller han.

Regjerende Gamer.no-mester som ekspertkommentator

I tillegg vil Preben «Prebs» Johnsen bidra med analyser når han ikke selv skal spille. Han spiller til vanlig zerg for Seed-akademiet til ROOT, og flere kjenner han fra seieren i vår siste, store StarCraft II-turnering her på Gamer.no.

Johnsen har ikke castet mye tidligere, men har bidratt på Sørlanet, bLAN og flere mindre onlineturneringer. I tillegg har han erfaring fra å kommentere sine egne kamper når han trener regelmessig.

– Jeg forventer en veldig spennende og underholdende turnering som får svenskene til å skjelve i buksa! Norge har mange gode spillere som ikke har fått vist seg på LAN, så nå har de har endelig muligheten til det! Jeg gleder meg mest til det at vi endelig har fått en turnering hvor samtlige av de beste norske kommer til å delta. Dette har vi ventet på, forteller Johnsen.

Prøv deg som caster

Kampene i Second Division og Third Division skal spilles på onsdager fra klokken 19:00-23:00. Ønsker du å prøve deg som caster og kommentere noen av disse kampene på nivå to og tre? Send en epost til vår partner SC2.no så hjelper de deg med å komme i gang og få kontakt med spillerne.

Har du lyst til å komme i gang med strømming?
Slik strømmer du enkelt med Twitch.tv »

Gamer.no er ansvarlig for gjennomføringen av SteelSeries StarCraft League, mens SteelSeries leverer pengepremiene gjennom å være sponsor. SC2.no stiller med castere, administratorer og faglig veiledning.

Siste fra forsiden