Telialigaen - League of Legends

Møter sin tidligere trener i Telialigaens sesongåpning

– Skal vi sammenligne lagoppstillinger mellom oss og Rich Gang er de ikke i nærheten engang, sier Riddles ADC-spiller Noman «Nomi» Ahmad om motstanderen.

«Nomi» møter sin tidligere trener i sesongåpningen av Telialigaen League of Legends.
Mohammed Barzinje/Riddle

SLIK SPILLES FØRSTE RUNDE I TELIALIGAEN

Vis mer

SØNDAG 29. AUGUST

18:00 - KAOS - Nordavind
18:00 - Bifrost - Domino
18:00 - Bitfix - Vanir
18:00 - HyFerion5 - Wizard
20:00 - Rich Gang - Riddle

Se resten av kampene i terminlisten »

Telialigaen er endelig tilbake, og søndag kveld settes første runde i gang. Åpningsrundens hovedkamp går mellom Rich Gang og Riddle, og vi får servert mye mer enn bare høy-kvalitets Leauge of Legends.

Rich Gangs Mid Lane-spiller Marius «Veigar v2» Aune har nemlig fungert som trener for blant annet Riddles ADC-spiller Noman «Nomi» Ahmad, og begge er lystne på å ta seieren med seg til sitt respektive lag.

Kampene i Telialigaen League of Legends spilles som best-av-tre-oppgjør i høst, og det medfører seg en viktig ting. Kun én av spillerne kommer til å være fornøyd med resultatet.

Hovedkampen mellom Rich Gang og Riddle ser du søndag klokken 20:00 på Twitch »

FEATURE: Kan noen vippe Nordavind av tronen?

Skal sette motstanderne på plass

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Bor «Kektz» Jeršan (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Yebit «SlowQ» Seo (Mid)
Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
Ali «BlazingFire» Sunbul (Support)

Riddle har blitt dratt fram som en av favorittene før høstens sesong. Lagets ADC-spiller Nomad «Nomi» Ahmad forstår godt hvorfor både de og Nordavind har fått det stempelet.

– Riddle og Nordavind sine lagoppstillinger er på et helt annet nivå enn resten av lagene i Telialigaen. Rich Gang er et ganske så solid lag, og de vant tross alt Telia Masters Norway. Skal en derimot sammenligne vår spillerstall med deres er de ikke i nærheten en gang, sier han til Gamer.no

LES OGSÅ: Her er høstens League of Legends-lag

Tidligere i sommer annonserte Riddle og Vanir en avtale om utlån av Support-spiller Ali «BlazingFire» Sunbul. Å bygge synergi mellom spillerne i Bot Lane tar tid, men Ahmad kan forsikre alle om at han har det hele under kontroll.

– Det blir gøy å spille med «BlazingFire». Jeg har kjent han en liten stund nå, og han har virket som en ganske god Support-spiller. Hvordan synergien vår blir får vi bare se utover sesongen. Jeg er veldig selvsikker, så jeg kan ha han i et bånd om han gjør noe dumt under kampene våre, sier han før han fortsetter.

– «Thoug» og «Saito» har en veldig aggressiv spillestil som jeg kan respektere. Det blir veldig morsomt å se hvordan de klarer seg mot en ordentlig Bot Lane som kan sette både de og egoet deres på plass.

Les også
Oilers signerer stjernelag: – Fokuset er å berge plassen i 1. divisjon

– «SlowQ» er et naturtalent

Relasjoner på kryss og tvers av lag gjør oppgjør enda mer spennende enn de allerede er, og rundens hovedkamp er intet unntak. Ahmad har en åpenbar respekt for sin tidligere trener, men holder en knapp på Riddles «SlowQ» når det kommer til kampen i Mid Lane.

– «Veigar v2» har trent meg i flere forskjellige lag over flere år, så det blir veldig gøy å spille mot han i Telialigaen. Han har en veldig standard måte å spille på, som man ser tydelig utifra hvilke helter han spiller. «SlowQ» er et naturtalent, og for de som ikke så Riddle-kampene i NLC så kommer de til å se hvor stor forskjell det er mellom han og de andre Mid Lane-spillerne i ligaen, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: «Dacreq» hentes inn som ekspertkommentator i Telialigaen

– Han virker cocky

DISSE SPILLER FOR RICH GANG

Vis mer

Andreas «Banderas» Barril (Top)
Angelo «Slice» Yousef (Jungle)
Marius «Veigar v2» Aune (Mid)
Hamad «Saito» Allaui (ADC)
Thong «Thoug» Van (Support)

Marius «Veigar v2» Aune er kanskje mest kjent som trener, og er for øyeblikket en del av trenerstaben til amerikanske Cloud9 i LCS.

Denne sesongen gjør han imidlertid et comeback i Mid Lane, og grunnen? Å bli en enda bedre trener.

– Jeg slutter ikke som trener, men det funker for både meg og Cloud9 at jeg spiller her og trener de. Jeg vil spille fordi jeg tenker at det kan gjøre meg til enda bedre trener. Seerne kan forvente seg å se både helter og strategier som ikke har blitt brukt før, sier han til Gamer.no.

Aune er utvilsomt en mer enn habil Mid Lane-spiller, og han virker ikke spesielt bekymret for å spille mot Riddles «SlowQ» i rundens hovedkamp.

LES OGSÅ: Bruk disse tipsene til å vinne i Fantasy

– Jeg har aldri hørt om guttungen. Han virker cocky med heltene han spiller så det er alltid lett å forutse hvordan kampene kommer til å spilles ut. Jeg kan ikke si så mye mer enn det, hinter han.

Å spille mot en av sine tidligere spillere ser Aune positivt på, men han kommer ikke til å holde noe igjen for gamle dagers skyld. Tvert imot.

– Det er alltid gøy å spille mot folk du kjenner. «Nomi» må skaffe seg en sweeper og fjerne potensielle Teleport-muligheter før jeg kommer innom og sier hallo, sier han avslutningsvis.

Siste fra forsiden