Nordic Championship - League of Legends

– Motstanden er ikke noe særlig

Anders «Sharp» Lilleengen i Fact Revolution er kjepphøy før Nordic Championship starter tirsdag. Der får de selskap av norske Riddle.

Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Tirsdag ettermiddag skal to norske lag kjempe om 200 000 svenske kroner i Nordic Championship, en turnering som løper gjennom hele mars. Sammen med to lag fra Sverige, Danmark og Finland skal lagene spille et klassisk gruppespill, der alle lagene møter hverandre.

De to beste lagene i turneringen møtes i en storslått finale i Monster Energy Drink DreamHack Studios i Stockholm 1. april.

Positivt med kamptrening

To norske lag deltar i gruppespillet, Riddle og Fact Revolution. Begge er blant de sterkeste lagene i Telenorligaen, og ønsker selvfølgelig å hevde seg. League of Legends-kommentator Julian «DogSledder» Nash tenker følgende om turneringen.

Julian «DogSledder» Nash mener det er god kamptrening i turneringen.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

– Fact er veldig individuelt gode, spørsmålet blir bare hvordan lagspillet blir i tillegg til lanes med tanke på at de i utgangspunktet er tre mid-spillere, sier Nash, før han fortsetter om Riddle.

– Riddle er det vanskelig å se noen klare styrker eller svakheter med, men de har et ganske bra lag. «Tidebringer» er nok vant med å få mye av laget bygd opp rundt seg, men har ikke sett så mye av denne nye lagoppstillingen i år egentlig, sier Nash.

Nash sier også at han liker turneringsformatet, siden dette gir lagene en stor mulighet til å få mange kamper i løpet av mars.

– Med tanke på trening så liker jeg formatet. Det blir mange kamper, minimum sju. Det er jo lite for topplagene å spille sammen i utenom Telenorligaen.

– På tide med noe mer enn Ragnarok

Anders «Sharp» Lilleengen i Fact Revolution er selvsikker før ligastarten, og tror på seier.

Anders «Sharp» Lilleengen tror det blir en grei seier.
Fabian Fjeldvik/Good Game

– Liker initiativet med ligaen, på tide med noe mer enn Ragnarok for amatører i Norden fra Riot sin side, sier Lilleengen før han fortsetter.

– Motstanden er ikke noe særlig, fleste gode spillerne er allerede i andre ligaer, så nivået er ikke noe imponerende. Ser ikke noe annet enn førsteplass som realistisk med stallen vår, tidligere erfaringer som lagkamerater og lagoppstilling med likt morsmål. Alt dette har vi over alle de andre lagene.

Les også
Nordavinds ferd mot StarLadder Berlin Major er over

Klubbleder i Riddle, Mohammed Barzinje, sier laget gleder seg til å delta i turneringen.

– Vi gleder oss veldig til å representere Norge i den prestisjetunge Nordic Championship. Vi ønsker å vise Norge fram på sitt beste. Vi har trent hardt for å være klare mot de forskjellige motstanderne. Alle spiller på høyt nivå spesielt når de har klart å kvalifisere seg, sier Barzinje.

Siste fra forsiden