Counter-Strike: GO / Telenorligaen

– Muligheten til å nå sluttspillet ligger omtrent på et gullfat for oss

Demise sikter på den viktige fjerdeplassen i Telenorligaen.

Dette er Telenorligaen

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

Premiene i Counter-Strike: GO

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

Nest siste serierunde i høstsesongen av Telenorligaen starter førstkommende søndag, når Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb møter Demise Elektroniske Sportsklubb på Train og Cache.

Mandag denne uken ble det kjent at forhåndsfavoritten til å vinne Telenorligaen, Copenhagen Wolves, er trukket fra 1. divisjon etter at laget ikke møtte opp i to av sesongens serierunder.

Se oppdaterte tabeller og kampoversikt for Telenorligaen her »

Med en tittelutfordrer ute har kampen om de fire plassene i sluttspillet tilspisset seg. Demise ligger nå på en fjerdeplass med fem poeng, samme poengsum som GamersLeague eSport på femteplass.

GamersLeague har spilt en kamp mer enn Demise, og må slå serieleder BX3 Elektroniske Sportsklubb på søndag for å være med i kampen om en plass i sluttspillet. Demise har på sin side to kamper igjen i serien, først mot Oslo Lions på søndag før de møter London Conspiracy neste helg.

– Det blir en tøff kamp

Jørgen «Copaface» Larsen har tro på at Demise blir å se under sluttspillet i Telenorligaen.

Jørgen «Copaface» Larsen i Demise.

– Muligheten til å nå sluttspillet ligger jo omtrent på et gullfat for oss. Det som gjelder er at laget møter skjerpet opp til kampene og yter sitt beste i hver kamp.

Demise stiller uten Fredrik «aimk1d» Sætherbakken mot Lions, noe Larsen tror kan gjøre oppgjøret utfordrende.

– Kampen mot Oslo Lions blir spennende. Vi så jo nylig at Lions tapte fire av fire kart mot Expert-Gaming under ByLAN, så jeg håper at vi tar et kart mot dem. Men det blir en tøff kamp, absolutt. Vi er ikke fulltallige per dags dato, og med få treninger så sier det seg selv at det blir hardt.

– Målet er å vinne ligaen

Oslo Lions har på sin side ti poeng og ligger på en delt førsteplass med BX3 som har samme poengsum. BX3 spiller mot GamersLeague på søndag, før de to topplagene møter hverandre i Telenorligaens siste serierunde mandag 19. oktober. Mikael «ultra» Andersen tror løvene kan stikke av med førsteplassen.

Les også
NFF starter landslag i både FIFA og PES

– Det sier seg selv at sjansen for å vinne ligaen har økt betraktelig med Copenhagen Wolves ute av bildet. Jeg tror vi har en stor sjanse til å ta førsteplassen, selv om verken London Conspiracy eller BX3 blir lette motstandere i sluttspillet. Målet er å vinne ligaen.

Når det gjelder kampen mot Demise mener han at laget hans burde ta med seg tre poeng fra oppgjøret.

– Jeg vet ikke helt hvilken lagoppstilling Demise har om dagen, men jeg tenker uansett at det er en kamp vi burde vinne 2-0 komfortabelt.

Hvem rykker ned?

Med et lag mindre i Telenorligaens øverste divisjon har også kampen om en plass neste sesong tilspisset seg. Copenhagen Wolves har rykket ned som følge av diskvalifikasjonen, så kampen om hvem som beholder plassen utspiller seg nå mellom Badger-esports og partyastronauts.

Badgers er trygge for øyeblikket med to poeng, mens partyastronauts har ett. Partyastronauts har en kamp mindre spilt enn Badgers, og må bryne seg mot London Conspiracy, før nettopp Badgers og partyastronauts møter hverandre i siste serierunde i det som kan bli et avgjørende oppgjør.

Kampen mellom Oslo Lions og Demise vises 11. oktober klokken 20:00 på GamerTV »

Siste fra forsiden