Mystiske Starfield er nok enda mange år unna

Spillet utvikles for neste konsollgenerasjon, forteller Bethesda.

Bethesda

På forrige måneds E3-messe trakk Bethesda sløret av Starfield, det første spillet i en ny serie fra utvikleren på svimlende 25 år. Tross avdukingen vet vi enda lite om spillet – annet enn at det er et science fiction-spill satt ute i verdensrommet – og tilsynelatende kan det bli lenge å vente før vi får se mer.

Bygges for neste konsollgenerasjon

Dette var alt vi fikk se av Starfield på årets E3-messe. (Video: Bethesda)

I et ferskt intervju med Eurogamer sa Bethesda-sjef Todd Howard at Starfield utvikles for den neste generasjonen med spillkonsoller.

– Hvilke systemer vi slipper spillet på har vi enda ikke bestemt. Vi tøyer grensene og tenker veldig, veldig langt inn i fremtiden slik at det vi lager skal takle den neste generasjonen med maskinvare, sa Howard.

Bethesda-sjefen ville riktignok ikke utelukke at Starfield også kan lanseres på eksisterende konsoller. Dermed kan spillet dukke opp midt i overgangsfasen mellom denne og neste generasjon.

Når vi kan vente en ny runde med maskiner er selvfølgelig ikke sikkert, som gjør det litt vanskelig å spå Bethesda lanseringsplaner. Sony har visstnok ikke tenkt til å slippe PlayStation 5 før i 2021, mens Microsoft bare så vidt hintet om nye Xbox-konsoller på årets E3.

– Et Bethesda-spill

Videre holdt Howard alle kortene tett til brystet, og han ville ikke røpe hvorvidt det vil ligne på Fallout- og Elder Scrolls-spillene. Det han imidlertid kunne si var at alle som spiller det vil merke at det er et Bethesda-spill.

– Det er annerledes, men hvis du setter deg ned for å spille det vil du kjenne det igjen som noe vi har laget. Det har vårt DNA i seg. Det har ting som vi liker, men også nye systemer som vi har tenkt på i lang tid og som vil passe bra til et spill som dette, sa han kryptisk.

Det neste Elder Scrolls-spillet er også på vei.
Heller ikke det vet vi mye om enda »

Siste fra forsiden