Nå blir det enklere å tjene erfaringspoeng i Destiny 2

Bungie endrer systemet etter klager fra spillere.

Bungie

Utvikleren av skytespillet Destiny 2, Bungie, skriver nå på sine hjemmesider at de endrer måten spillere tjener erfaringspoeng i spillet på med umiddelbar virkning. Bakgrunnen skal være klager fra spillerne selv.

Endringen består i at Bungie deaktiverer systemet som er blitt praktisert hittil, hvor mengden erfaringspoeng man tjener avtar ved «grinding»-aktiviteter som er kjappe å gjennomføre, og øker ved lengre og mer omfattende aktiviteter – slik som flerspillerkamper.

Studioet skriver at de ikke er fornøyd med måten dette systemet har fungert på hittil, og at spillerne selv har gitt uttrykk for de samme meningene i blant annet diskusjoner i fora på nettet.

Bungie

Ble opplevd som urettferdig

Som et resultat av endringene vil spillerne heretter oppleve at tempoet i opptjeningen av erfaringspoengene vil være annerledes, og altså hovedsakelig høyere, for samtlige aktiviteter i spillet. Bungie skal imidlertid følge nøye med på resultatene av endringene i tiden fremover og evaluere disse. Studioet holder døren åpen for at ytterligere justeringer kan komme.

Som Game Informer melder ble problemet med erfaringspoengene blant annet beskrevet i en lengre tråd på Reddit nylig, hvor en bruker gjennomførte en grundig analyse av erfaringspoengsystemet i Destiny 2.

Konklusjonen ble at systemet kan føre til at spillere ikke får en mengden erfaringspoeng som de strengt tatt har krav på, noe som ikke bare påvirker «grindere», men også folk som spiller på vanlig måte. Forhåpentligvis vil de nye endringene imøtekomme klagene fra spillerne.

Den første Destiny 2-utvidelsen er snart her »

Siste fra forsiden